Hírek közjegyző és Első lakáshitel témában

Lakáshitel igénylés lépései

Lakáshitel igénylés lépései

Lakáshitel igénylés lépései a következők: az első és legfontosabb, hogy ne spóroljunk az idővel, mindenképpen törekedjünk arra, hogy a számunkra legmegfelelőbb lakáshitel konstrukciót találjuk meg. Ez eltarthat akár hetekig is, de ne legyünk türelmetlenek, megéri rászánni az időt, hiszen nem mindegy, hogy a következő években mennyi pénzt fogunk a lakáshitelre… Tovább: Lakáshitel igénylés lépései»

Lakáshitel közjegyző – mi a szerepe?

Lakáshitel közjegyző – mi a szerepe?

A lakáshitel igénylés elengedhetetlen “kelléke” a közjegyző előtti hitelesítés, azaz a közjegyző által hitelesített dokumentumok aláírása. Minden lakáshitel szerződés esetében a szerződés maga egy közokiratba is lesz foglalva, melyet nemcsak mi és minden a hitelben szereplő ember, hanem a közjegyző is aláír. E nélkül nincs lakáshitel szerződés. Kötelező jogi eleme… Tovább: Lakáshitel közjegyző – mi a szerepe?»

Lakáshitel igénylés lépései

Lakáshitel igénylés lépései

Lakáshitel igénylése viszonylag egyszerű. Ha lépésekre akarjuk bontani, akkor nagyjából 4-5 lépésben érünk el az igényléstől a folyósításig. az első lépés a lakáshitel kínálatának felmérése különböző pénzintézeteknél.  Fontos, hogy megtaláljuk a nekünk legmegfelelőbb konstrukciót. Ehhez az kell, hogy a bankok honlapjait átnézzük, tájékozódjunk az aktuális kondíciókról, visszahívást kérjünk és személyes… Tovább: Lakáshitel igénylés lépései»

Lakáshitel szerződés tartalma – mit írunk alá?

Lakáshitel szerződés tartalma – mit írunk alá?

Mit is tartalmaz egy lakáshitel szerződés? Milyen kritériumok, milyen szabályok vannak benne, mit is írunk alá? A lakáshitel szerződés az után készül el, miután minden – az igényléshez szükséges – dokumentum le lett hiánytalanul adva. A lakáshitel szerződés tervezete azon dokumentumok alapján készül el, melyet vagy személyesen lehet megtekinteni, vagy… Tovább: Lakáshitel szerződés tartalma – mit írunk alá?»

Lakáshitel közjegyzői díja – mennyibe kerül?

Lakáshitel közjegyzői díja – mennyibe kerül?

Amennyiben lakáshitelt igényelünk, az állam a pénzintézeten keresztül elvárja, hogy a lakáshitel szerződés közokiratba legyen foglalva, azaz egy hivatalos állami szerv, – a közjegyző – által is hivatalossá legyen téve az a kölcsönszerződés, melyet a pénzintézettel kötünk. Ezt a lépés kötelező megtettünk, e nélkül nem születhet szerződés a két fél… Tovább: Lakáshitel közjegyzői díja – mennyibe kerül?»

1. oldal 1 oldalból1
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752