0

Lakáshitel fizetési halasztás

Lakáshitel fizetési halasztás benyújtását minél hamarabb érdemes megkezdeni. Lehetőleg már akkor be kell nyújtani a pénzintézet felé a kérelmet, amikor még egyáltalán nem vagyunk bajban, amikor még nem okoz gondot a lakáshitel fizetése. Ilyen lehet, ha valakinek 30 vagy 60 napos felmondási idővel felmondanak. Tehát teljes fizetést kap még 1-2 hónapig, azonban vélhetően ez után már nem fogja tudni rendesen fizetni a lakáshitelt az adós.

Fizetési halasztást, vagy fizetési könnyítést a bankfiókban kérhetünk. Amennyiben a fizetési halasztás mellett döntünk, akkor a következő variációk közül dönthetünk: vagy úgy döntünk, hogy csak a lakáshitel kamatát fizetjük egy bizonyos ideig, és hagyjuk, hogy a tőke felhalmozódjon, vagy kérjük, hogy a hitel fizetését átmenetileg függessze fel a bank.

Pár hónaptól 2-3 évig is kérhetjük a halasztást

Pár hónaptól 2-3 évig is kérhetjük a halasztást

Amennyiben amellett, döntünk, hogy a kamatot fizetjük egy ideig, úgy a  türelmi idő végére összegyűlt hátralékot háromféleképpen fizethetjük vissza: vagy egy összegben az adott havi törlesztő részlet mellé, vagy részletekben, szintén az adott havi törlesztő részlet befizetése mellé, illetve a harmadik lehetőség, hogy a lakáshitel futamidejét a felgyülemlett tőke hátralék összegének tőkésítésével megemeljük pár évvel.

Amennyiben azt szeretnénk kérni, hogy bizonyos ideig egyáltalán ne fizessünk semmit, akkor a felgyülemlett kamat és tőkehátralékot az előbb felsoroltak szerint rendezhetjük. Ezen megállapodások során nem feltétlenül szükséges a közjegyző által hitelesített közokirat, általában elég, ha ott a bankfiókban készül egy írásos megállapodás erről, és letanúztatjuk azt.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752