1

Lakáshitel – gyakori kérdések

Lakáshitel felvételekor igen sok kérdés merül fel, jobb ha a leggyakoribb kérdéseket a legelején tisztázni és ezek tudatában belevágni a lakáshitel felvételébe. A leggyakoribb lakáshitel felvételével kapcsolatos kérdések már általában a hitel felvétele előtt felmerülnek, azonban érheti az embert meglepetés, a lakáshitel felvétele közben is, ezért is lényeges, hogy tisztázzunk minden lehetséges kérdőjelet a legelején.

Leggyakoribb kérdések között szerepel, hogy mekkora összeget lehet maximálisan igényelni, illetve mi az a minimális összeg melyet az adott pénzintézet folyósít. Ezek általában 1 millió 30 millió forint közötti összeget szoktak lenni, melyet vagy bankszámlára, vagy készpénzben folyósítanak akár egyben, akár szakaszosan.  Lakáshitel gyakori kérdések között még szerepel, a pontos hitelcél is. Nos, ez használt vagy új lakás vagy ház vásárlása, üdülő telek vagy üdülő ingatlan vásárlása, vagy építési telek lehet.

A kérdéseket tisztázni kell

A kérdéseket tisztázni kell

Gyakori kérdések lakáshitel felvételével kapcsolatban, hogy mennyiért számítják be a jelzálognak szánt ingatlant, milyen értékben lehet a hitel fedezete. Ez régiónként változó, de minimum 60%, maximum 80% szokott lenni, bankoktól függően. Fontos, hogy az értékbecslő pontos adatot adjon meg, ezért általában a bank szokta a saját értékbecslőjét kiküldeni, vagy az általunk választott értékbecslő mellé elküldeni.

Gyakori kérdések között szerepel továbbá az is, hogy a milyen feltételeknek kell megfelelni, ahhoz, hogy az igényelt összeget megkapja valaki. Legalább 18 évesnek el kell, hogy múljon, magyar állampolgárnak kell lennie, vagy olyan külföldi állampolgárnak, aki rendelkezik Magyarországon bejelentett állandó lakcímmel. Továbbá a legfontosabb feltétel, hogy rendszeres havi bevétele legyen, ami a minimálbért meghaladja.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Lakáshitel – gyakori kérdések"

 1. Kiss István szerint:

  Jó napot
  Az lenne a kérdésem, hogy venni szeretnék egy felszámolás alatt álló társaságtól egy kertes házat.
  Mint megtudtam a bankól ez lehetséges, de a bankban azt mondta a hölgy, hogy általában annyi ér a ház amennyi hitelt szeretnék felvenni.
  Mivel csődbiztos értékesíti, ezért 4 milliót kérnek a házért valójában ennek a dupláját éri, de ennyi a kft tartozása ennyit szeretne a cég.
  Kérdésem az lenne, hogy lehetséges e hogy a bank által kiküldött értékbecslő a ház tényleges árát állapítsa meg azaz kb. 8 milliót, és ne a hitel összegét 4 milliót.
  4 millió hitelt szeretnénk egy 8 milliós házra de a bank további fedezetteket akar – másik ház- szerintem indokolatlanul, mert a ház 50%-a lenne csak a hitel összege.
  Tudnék valamit kezdeni, hogy kedvezően jöjjek ki a dologból.
  Üdv: Kiss István

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752