0

Lakáshitel támogatás

Lakáshitel támogatás több féle is létezik, a legismertebb most a kamattámogatott lakáshitel formája, melynél lakáshitel igénylésekor, a gyerekek számától és az ingatlan típusától függően a referencia kamaton túli piaci kamatból le lehet bizonyos százalékot faragni. Ezeket a kedvezményeket akár össze is lehet vonni, így akár 1-3% kamatot is nyerhetünk.

Ha a lakáshitel kamata alacsonyabb, akkor a lakáshitel törlesztő részlete is alacsonyabb lesz. Bizonyos bankoknál 5, valahol 20 éven át él ez a kamatkezdemény, melyet ha hosszútávon havi szinten, összeadunk, akkor egy igen jelentős összegről van szó. Nem mindegy tehát, hogy a lakáshitel támogatás mekkora lesz. Igényléskor az adott pénzintézettől minden létező információt meg kell szereznünk, mellyel pontosan megtudhatjuk, hogy maximum mekkora kamat kedvezményt kaphatunk.

Bankok többsége segítő kezet nyúlj ha bajba jutunk

Bankok többsége segítő kezet nyúlj ha bajba jutunk

Lakáshitel támogatás olyan formában létezik még, hogy a meglévő lakáshitelünk fizetése közben fizetési probléma merül fel, akkor a bankfiókot mielőbb fel kell keresni, és tudatni kell velük, hogy milyen probléma lépett fel. Ilyen probléma lehet, egy hirtelen haláleset, munkanélkülivé válás, fizetéscsökkentés, vagy egyéb probléma mely befolyásolja a lakáshitel törlesztő részlet fizetését.

Amennyiben lakáshitel támogatás intézésébe fogunk, nagyon fontos, hogy az előbb felsoroltakról a bankot időben tájékoztassuk és minden az ügyintézéshez kapcsolódó dokumentumot magunkkal vigyünk. Támogatás kérhető olyan formában, hogy lakáshitel törlesztő részlet csökkentést kérünk, vagy csak bizonyos ideig kamatot fizetünk, illetve kérjünk, hogy az elmaradásunkat tőkésítsék, és ezzel növeljék a lakáshitel futamidejét.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752