0

CIB Bank lakáshitel

Lakáshitel felvételének folyamata a CIB Banknál a következőképpen néz ki: telefonos, vagy személyes előzetes tájékoztatás az aktuális kondíciókról és feltételekről, valamint a lakáshitel igényléséhez szükséges összes dokumentum listájának megbeszélése. Igénylőlap, és a személyes dokumentumok, azonosítók fénymásolata, valamint az ingatlannal kapcsolatos papírok kellenek.

A hitelkérelem elindítása az összes kitöltött formanyomtatvány beadásával indul, és ha szükséges még hiánypótlás, akkor a CIB Bank tájékoztatják róla a leendő ügyfelet, hogy mielőbb szerezze be azokat pontosan kitöltve.  Ezek után következik az ingatlan értékbecslése, mely alapján dönteni tud a bank, hogy adott ingatlan érték mellett mekkora hitel bocsájtható a lakáshitel felvevő rendelkezésére.

A lakáshitel folyamata átláthatóbb lett

A lakáshitel folyamata átláthatóbb lett

A hitelbírálat maximum pár hétbe telik, ennyi idő, amíg kikalkulálja a CIB Bank, hogy a lakáshitel felvétele rendben van-e, folyósítható-e, és ha igen akkor mekkora összegről lehet szó. Amennyiben a hitelbírálat pozitív, akkor előzetes időpont egyeztetésre hívják a lakáshitel igénylőt és aláírásra kerül a kölcsönszerződés, valamint a jelzálogszerződés, melyeket közjegyző által hitelesített közokiratba kell foglalni.

Az szerződések aláírása után indul a folyósítás, mely vagy a CIB Banknál nyitott új vagy már meglévő folyószámlára kerül átutalásra, vagy az ingatlan eladójának utalja a lakáshitel összegét. A hitel folyósításának a feltételeit, valamint a törlesztő részlet fizetésének pontos annuitását és határidejét a kölcsönszerződés tartalmazza. Ezeket a kritériumokat mindenképpen teljesíteni kell már az első törlesztő részlet befizetésénél, és folyamatosan, havonta a bank rendelkezésére bocsátani a megfelelő összeget.

  
Iktatva: CIB, Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752