0

Lakáshitel BAR listásoknak

Lakáshitel BAR listásoknak hivatalosan nem elérhető. A BAR lista – mely jelenleg hivatalosan a KHR lista (Központi Hitelinformációs Rendszer) nevet viseli – adatbázisába akkor kerül bele valaki, ha törlesztésének elmaradása 3 hónapon keresztül folyamatosan meghaladta a mindenkori minimálbér összegét. A BAR listán pozitív és negatív adós lista is létezik, ha valaki a negatív adósok nevei között szerepel, akkor a pénzintézetek általában automatikusan elutasítják a lakáshitel igénylő kérelmét.

Amennyiben minden tartozás kiegyenlítésre kerül, úgy a negatív adóslistából egy év után lesz törölve, mely két évvel ez előttig még öt év hossza volt. Amennyiben kikerült a negatív adósok listája közül, már újra igényelhet a korábbi negatív adós lakáshitelt, azonban, mindenképpen fontos odafigyelni arra, hogy az új felvett lakáshitel mindenkori havi törlesztő részletét minden hónapban időben fizesse be.

Már egy év után lekerülhetünk a BAR listáról

Már egy év után lekerülhetünk a BAR listáról

Fontos tudni, hogy lakáshitel igénylés időpontjában nem csak a maga az igénylő, de az esetleges adóstársa, vagy adóstársak sem lehetnek a KHR negatív adósai között, mert akkor az igénylő a BAR listásoknak járó elutasítást fogja kapni a lakáshitel kérelem benyújtása után, hiába nincs Ő maga a negatív adósok között.

Amennyiben lakáshitel felvételén gondolkozunk, mindenképpen nézzünk utána, hogy szerepelünk-e a BAR listán. Ezt bármelyik pénzintézet kiadhatja kérelem esetén, de célszerű attól a banktól kikérni az igazolást, ahol a folyószámlánkat vezetjük, ugyanis ebben az esetben évente egyszer általában ez díjmentes.

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752