0

Lakáshitel fedezet nélkül

Lakáshitel felvétele manapság egyszerű felvenni, ha rendelkezünk elég fedezettel, vagy fedezetekkel hozzá, azonban fordul a kocka, ha nem nincs elég fedezet a lakáshitel felvételére. Fedezet nélkül akkor juthattunk lakáshitelhez, ha a jövedelmünk annyira magas volt, hogy a hitelt akár pár hónap leforgása alatt vissza tudtunk volna törleszteni fizetésünkből, csak egy megfelelő jövedelemigazolás kellett hozzá. Azonban a globális gazdasági válság hatására a lakáshitelek felvétele is igen megszigorodott, így fedezet nélkül már nem juthatunk lakáshitelhez.

Mindenképpen szükség van egy vagy több ingatlan bevonására, amely lehet a megvásárolandó ingatlanunk, vagy olyan ingatlan, amely már a tulajdonunk részét képezi, de nem is fontos, hogy a bevont ingatlan a saját nevünkön legyen, de lényeges, hogy a bevont ingatlanon ne legyen már élő jelzálogjog.

Általában egy ingatlanfedezet elég

Általában egy ingatlanfedezet elég

Amennyiben több ingatlan kerül a lakáshitel fedezetéül bevonva, akkor bizonyos törlesztési idő eltelte és megfelelő törlesztő részlet befizetése után lehetőség nyílik arra, hogy az egyik ingatlan felől megszüntessük a jelzálogjogot, hiszen, a teljes fennmaradó hitelösszeg már nem indokolja több fedezet meglétét.

A pénzintézetek különböző belső szabályzatain múlik, hogy ingatlanon kívül kérnek-e még egyéb fedezetet; elő szokott ugyanis fordulni, hogy megfelelő önerővel is rendelkeznünk kell, mielőtt felvehetnénk a lakáshitelt.

Ez lehet megtakarítás vagy bármilyen bankbetét a megfelelő jövedelemigazolás felmutatása mellett.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752