0

Lakáshitel felmondása

Lakáshitel felmondása nem olyan egyszerű eset, mint amilyennek legelsőre tűnik. A pénzintézetek többsége, főleg a válság után szinte a legvégső ideig halasztja a lakáshitel felmondását. Legtöbb esetben meglepő módon az ügyfél tájékozatlansága, az ügyfél nemtörődömsége vezet a felmondásig. A bankok érdeke is, hogy egy élő szerződés továbbra is fennmaradjon, továbbra is megmaradjon a bank ügyfélként.

Az intézetek lakáshitel felmondása tekintetében sokat változtak hozzáállás terén. Nem érdekük, hogy az ügyfelük szerződése fel legyen bontva. Amennyiben ez mégis megtörténik, úgy a teljes fennálló tartozás egy összegben válik esedékessé, és a bank egy összegben várja a teljes hitel visszafizetését. Mivel ez általában lehetetlen, így behajtásra küldik az összeget általában egy külső követeléskezelő céghez.

Előzzük meg, hogy ingatlanunk kalapács alá kerüljön!

Előzzük meg, hogy ingatlanunk kalapács alá kerüljön!

Ha a behajtás során sem sikerül azt az összeget előteremteni, amely a teljes hátralék, úgy a bank a lakáshitel felmondása után végrehajtásra küldi a kintlévőséget. Ez már nem külsős cég lesz, hanem maga a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara, amely eljár a végrehajtás elejétől a végrehajtás végéig, azaz az ingatlan elárverezését is Ők fogják intézni.

Lakáshitel felmondását meg lehet előzni, ha a bankkal megállapodást, vagy megállapodásokat kötünk a hitel fizetése közben felmerülő különböző fizetési nehézségekre. Erre általában mindegyik pénzintézet abszolút nyitott, és legtöbb esetben az ügyfél közreműködésén múlik, hogy a megállapodást tudja-e tartani, tud-e folyamatosan együtt működni probléma esetén.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752