0

Lakáshitel felvétel költségei

A lakáshitel felvétel költségei minden esetben pénzintézetfüggők, ahány bank vagy hitelközpont annyi féle különböző költség merülhet fel. Ezek néha magasabbak, néha alacsonyabbak, de mindenképpen oda kell figyelnünk a nekünk legmegfelelőbb arányokra.

Hiszen hiába alacsonyabb egyik helyen a teljes hiteldíj-mutató, ha például maga a hitel kamata magasabb: magyarul az elején kis összeget kifizetünk azért, hogy folyósítsa a pénzintézet részünkre a lakáshitelt, de a következő – mondjuk – tíz évben havonta magasabb lakáshitel törlesztő részletet kell fizetnünk. Ez esetben jobban megéri, ha az elején invesztálunk többet a lakáshitel felvételébe, hogy később kevesebbet kelljen havonta törlesztetünk.

A lakáshitel felvétel költségei függnek még a hitelben szereplő adósok, adóstársak rendszeres jövedelmétől is, hiszen minél magasabb bevétellel, fizetéssel rendelkezünk, a banknak annál kisebb kockázatot kell vállalnia, így alacsonyabb kamattal tudja részünkre folyósítani a lakáshitelt.

Érdemes figyelmesen minden költséget kiszámolni

Érdemes figyelmesen minden költséget kiszámolni

Csökkenthetjük továbbá lakáshitelünk költségeit, ha ingatlanfedezetet vonunk be és a hitelszerződés mellé jelzálogszerződést is kötünk a pénzintézettel. Nem szükséges, hogy az az ingatlan legyen beterhelve jelzálogjoggal, amelyet megveszünk, ugyanis más ingatlant is bevonhatunk az ügyletbe. Minél több ingatlan szerepel egy hitelszerződés megkötésekor, annál kisebb lesz a törlesztő részlet vagy annál rövidebb futamidővel számolhatunk, esetleg mind a kettő.

Fontos, hogy több pénzintézet ajánlatát is megvizsgáljuk, kérjünk minél többtől kalkulációt és vessük össze őket, majd válasszuk a számunkra hosszútávon legkedvezőbbet!

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752