0

Lakáshitel fiataloknak

Lakáshitel fiataloknak is igényelhető, nincs különösebben szigorúan véve, bár elég tág a “fiatal” szó. 18 éves kor alatt egyáltalán nem igényelhető lakáshitel, azonban afelett már igen. Kérdés persze, hogy érdemes-e ilyen fiatalon rövidebb-hosszabb időre elköteleznünk magunkat lakáshitel felvételével, azonban az is igaz, hogy minél előbb igényeljük, annál hamarabb lejár. Általában minimum 5, maximum 30 évre igényelhető lakáshitel. A kamatperiódus hol félévente, hogy 5 évente változik. Önerőre is szűkség lesz.

Csak a felnőtt kor elérése után igényelhető lakáshitel. Ez minden banknál, illetve pénzintézetnél elvárás, főleg, hogy törvénybe van foglalva. 18 éves kor felett már érdeklődhetünk lakáshitel ügyben a bankfiókokban, ha van már legalább a minimálbért elérő havi fix bejelentett fizetésünk, és legalább már 3 hónapja az adott helyen dolgozunk és túlvagyunk már a próbaidőn, akármilyen hosszú is legyen az.

Megéri mielőbb spórolni az önerőre

Megéri mielőbb spórolni az önerőre

Fiataloknak is ugyan azokat a dokumentumokat kell a lakáshitelhez lefénymásoltatni, és ugyan azokat a papírokat kell beszerezniük, mint az idősebb igénylők esetében, azaz a személyi igazolványt, a lakcímkártyát, adókártyát. Szűkség lesz még továbbá a jövedelemigazolásra, földhivataltól tulajdoni lapra, mobiltelefon vagy vezetékes telefon előfizetésre, és ezek havi számláira.

Lakáshitel csak jelzáloghitelként kérvényezhető, így mindenképpen szűkség van fiatalok esetében is olyan lakóingatlan fedezetre, mely értékének legalább 80% az igényelt hitel. Érdemes minél hamarabb beszerezni minden papírt, hogy hamarabb meglegyen a lakáshitel. Fiatalok esetében várhatóan kisebb összeget igényelhető, mivel, nem rendelkeznek régóta munkaviszonnyal.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752