0

Lakáshitel jövedelemigazolás nélkül – lehetséges?

Lakáshitel felvételénél mindig is kiemelkedősen fontos volt, hogy valamilyen módon – főleg papír alapon – igazolni tudjuk fizetésünk meglétét, vagy valamilyen formában a rendszeres bevételeinket részletesen felmutathassuk az adott pénzintézetnek.

Míg a 2008-as év őszén kirobbant válság előtt némely esetekben eltekintettek a jövedelemigazolás benyújtásától, addig a válság után a lakáshitel felvétele is nagyon megszigorodott, úgy ahogy egyéb hitelek felvétele is.

Ez így 2013-ban sincs sajnos másképp.

Jelenleg nem lehetséges jövedelemigazolás nélkül lakáshitelhez jutni, azonban elvétve, bizonyos esetekben előfordulhat, hogy egy-egy pénzintézet ettől eltekint – de ez esetben a lakáshitel felvételének díja és kamata jóval magasabb lesz, tehát maga a törlesztő részlet is magasabb, vagy jóval hosszabb lesz a felvett lakáshitel futamideje.

Jövedelemigazolás nélkül nem megy

Jövedelemigazolás nélkül nem megy

A jövedelemigazolást a munkáltatótól egyszerűen csak ki kell kérni, ők kötelesek ezt a munkavállaló részére kérésre kiadni, akár egy napon belül. Igazolni az adóhatóság is tudja a jövedelmet, illetve a jövedelem után befizetett adót, azonban erre hosszabb időt kell várni, ezért is érdemes minden igénylést időben elindítani, és elég időt fordítani erre.

Nyugdíjasok esetében a nyugdíjszelvényt kell bemutatni, de akár igazolást is lehet igényelni a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól.
Lakáshitel igénylésénél a jövedelemigazoláson kívül fontos szempont a hitel fedezete is, mely lehet ingóság vagy ingatlan is, azonban a pénzintézetek ragaszkodnak az ingatlanhoz.

  
Iktatva: Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752