1

Lehetséges lakáshitel passzív bar listásoknak is?

Az elmúlt években bekövetkezett gazdasági válság nem kedvezett a hiteltulajdonosoknak. Sokan jártak úgy, hogy törlesztő részleteik úgy megemelkedtek, hogy már nem bírták fizetni, így bár listára kerültek ( bár  manapság már inkább KHR listaként emlegetik ). A passzív státusz pedig a bar listán megnehezíti az újbóli hiteligénylést a későbbiekben.

Lehetséges lakáshitel passzív bar listásoknak is?

Lehetséges lakáshitel passzív bar listásoknak is?

Lehetséges lakáshitel passzív bar listásoknak is? A bár listán akkor lehet valaki passzív státuszban, ha még tartozása mindig aktív, így akár 10 évig is a rendszerben maradhatnak, amit egy lakáshitel esetében történő vizsgálat során a bank bizony gyorsan kiszúr. Lakáshitelt pedig passzív báros nem kaphat!

Azoknak tehát, akik még mindig nem rendezték korábbi tartozásukat, nincs esélyük újabb hitelre, így lakáshitelre sem. Akkor sincsenek sokkal jobb helyzetben az adósok, ha aktív státusszal szerepelnek már a bár listán, vagyis hiába lett már a tartozásuk ki fizetve, akkor sem tekinthetőek hitelképesnek a pénzintézetek szemében.

Azok, akik nem passzív, hanem aktív státuszú bár listások, már szerencsésebbek, hiszen egyrészt nem tartoznak a banknak, másrészt pedig már nem sokáig szerepelnek a listán, így a későbbiekben lehet esélyük egy lakáshitel sikeres igénylésére. Érdemes azonban azt átgondolni, hogy javult-e annyit az anyagi helyzetük, hogy ha korábbi hitelüket is csak nehezen és késve tudták rendezni, egy lakáshitel kifizetését tudják- e biztosan vállalni.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Lehetséges lakáshitel passzív bar listásoknak is?"

  1. Moldvai Sándorné szerint:

    Köszöntöm Önöket!
    Érdeklődnék kamatmentes közalkalmazotti hitelről is hallottam már! Sajnos nem saját hibámból, de volt főnökasszonyomnak voltam kezese és ezért helyette kellett fizetnem, bírósági ügy lett belőle, mert több dolgozót is károsított. Most ősszel lesz két éve, hogy ki fizettem helyette az adósságát. Szeretnék hitelt felvenni, több mint 20 éve vagyok közalkalmazott, pedagógus. Érdeklődnék milyen lehetőségeim vannak? Tisztelettel: Moldvainé

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752