0

A lakáshitel átvállalásnak milyen menete van?

Sok eladó ingatlant lehet manapság találni az apróhirdetésekben. Nem ritka azonban az, hogy a kiválasztott ingatlanon még lakáshitel van folyamatban, melyet nem bírtak az eladók kitörleszteni. Ilyenkor felmerül a vevőkben az, hogy mi lehet a jobb megoldás, ha egy új hitelből tisztázzák ki, és tehermentesítik a lakást vagy házat, vagy ha átvállalják a meglévő hitelt.

A lakáshitel átvállalásnak milyen menete van?

A lakáshitel átvállalásnak milyen menete van?

A bankok és pénzintézetek általában egy új hitelt javasolnak, melyből tehermentesítik az ingatlant, ez tűnik egy egyszerűbb megoldásnak, hiszen ekkor az eladó régi hitele megszűnik. Ehhez persze az szükséges, hogy a vevő minden szempontból megfeleljen a lakáshitel feltételeinek, és sikeres lehessen neki a hiteligénylése. Vannak persze olyanok is, akik mégis csak inkább a a már meglévő hitelt szeretné átvállalni.

A lakáshitel átvállalásnak milyen menete van? A konkrét menetéről mindig a folyósító pénzintézetnél érdemes érdeklődni, hiszen a legpontosabb és legbiztosabb információt ők fogják adni. Az biztos, hogy megvizsgálják a hitelt átvállalni akaró jövedelmét, mely alapján elvégzik a hitelbírálatot. Fontos, hogy ne szereplejen az átvállaló negatív státuszban a KHR- listán, hiszen ez a hitelbírálat menetében gyorsan kibukik, és az igénylés sikertelen lesz.

Egy lakáshitel megigénylése nagy lépés, hiszen mindig ott lebeg az ember feje felett az, hogy egy rosszabb anyagi esemény hatására majd nem tud időben és pontosan törleszteni. Ilyenkor jó, ha áll az ember mögött egy segítőkész család vagy barát, aki a bajban majd tud egy kis anyagi biztonságot adni.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752