0

A lakáshitel átvállalólása milyen feltételekkel lehetséges?

Manapság megfigyelhető jelenség az, hogy a fővároson kívül jobban lementek az ingatlan árak, és olcsóbban lehet lakást vásárolni a válság bekövetkezte óta. Köszönhető ez talán annak, hogy sokan nem tudták fizetni a lakáshitelüket, és árulni kényszerülnek a terhelt ingatlant. Egy még hitellel rendelkező ingatlant pedig nemkönnyű eladni, talán a hitelátvállalás lehet az egyik legjobb módszer rá?

A lakáshitel átvállalólása milyen feltételekkel lehetséges?

A lakáshitel átvállalólása milyen feltételekkel lehetséges?

A lakáshitel átvállalólása milyen feltételekkel lehetséges? Ki lehet jelenteni, hogy abban az esetben, ha egy vevő egy hitellel terhelt ingatlant akar megvásárolni, akkor nem a hitelátvállalás lehet a legjobb módszer. Ilyenkor a bankok általában azt javasolják, hogy az önerőből, vagy egy új hitelből érdemes tehermentesíteni az ingatlant, nem pedig átvállalni a meglévő hitelt.

Abban az esetben, ha valakit még is konkrétan sz érdekel, hogy átvállalná a kiválasztott ingatlan már meglévő hitelét, akkor a hitelt folyósító banknál érdemes érdeklődni a pontos feltételekről. Ilyenkor általában  bank jövedelemvizsgálatot végez, mely alapján el tudják majd végezni a szükséges hitelbírálatot. Ha valakinek negatív információ érkezik az anyagi helyzetéről, az kizárja a lakáshitel átvállalását.

Egy lakáshitel mindig rejt magában természetesen kockázatot, így a megigénylését, vagy jelen esetben átvállalását érdemes alaposan átgondolni. A bankok pontos és időbeli törlesztést várnak el az adósaitól, így nem fizetés esetén akár az ingatlanukat is elviheti a pénzintézet.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752