0

Lakáshitelek támogatására itt az új szocpol, a CSOK!

A korábbi évek tapasztalat azt mutatta, hogy a régi szocpol nem volt annyira népszerű minden ember körében, hiszen igen komoly megkötésnek számított, hogy csak új építésű ingatlanra kaphatták meg a házaspárok, egyedülálló szülők. 2015. július elsejétől azonban változik a helyzet, hiszen egy új szocpol lép életbe, ami igencsak népszerű lehet a lakáshitelen gondolók körében.

Lakáshitelek támogatására itt az új szocpol, a CSOK!

Lakáshitelek támogatására itt az új szocpol, a CSOK!

Lakáshitelek támogatására itt az új szocpol, a CSOK! A CSOK legnagyobb előnye a régi szocpollal szemben kétség kívül az, hogy már régi építésű ingatlanra is meg lehet igényelni, így a gyermekek létszámától függően nagyobb összegű támogatáshoz juthatnak a lakáshitelükhöz a családok. Ha ez még nem lenne elég, akkor a már meglévő ingatlanok esetében pedig akár bővítésre is meg lehet kapni a CSOK-ot!

Kik kaphatják meg a CSOK- ot? Természetesen vannak azért az igénylésnek igen komoly feltételei is, így nem minden lakáshitelen gondolkodó kaphatja majd meg ezt a támogatást. Fontos, hogy még a 40. életévüket ne töltsék be a házaspárok, vagy épp az egyedülálló szülő. A terhesség betöltött 24. hetét követően már igényelhető a CSOK, azonban a 16. életévet betöltött gyermek után csak akkor kaphatják meg, ha még oktatási intézményben, nappali tagozaton folytat tanulmányokat.

Vannak sajnos olyanok is, akik már nem esnek bele a feltételekbe, így nem kaphatják meg a CSOK- ot. Ők azok, akik már rendelkeznek korábbról egy olyan ingatlannal, melyet nem öröklés, vagy ajándékozás útján kaptak meg, ha nem házasok az igénylők, valamint, ha csak az egyik félnek van tulajdona az ingatlanban. Természetesen a pontos összegekről, és egyéb feltételekről érdemes szakembertől érdeklődni.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2015
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752