0

Lakáshitel esetében mit kell tudni az új szocpol -ról 2015-ben?

Szerencséjük lehet azoknak, akik 2015. július 1-jét követően szeretnének lakáshitelt igényelni, hiszen ők már igénybe vehetik az új szocpolt, aminek a neve családok otthonteremtési kedvezménye vagyis CSOK. Nagy előnye a korábbi szocpollal szemben, hogy már nem csak új ingatlanokra lehet megigényelni, de régi építésűre is.

Lakáshitel esetében mit kell tudni az új szocpol -ról 2015-ben?

Lakáshitel esetében mit kell tudni az új szocpol -ról 2015-ben?

Lakáshitel esetében mit kell tudni az új szocpol -ról 2015-ben? Az új szocpol, vagy is a CSOK igazán nagy lehetőség lehet a most lakáshitelen gondolkodóknak, hiszen az elvállat gyereklétszámtól függően jelentős összeget kaphatnak az államtól, melyet már nem csak ingatlan vásárlásra, de akár bővítésre is felhasználhatnak majd.

Kik vehetik igénybe az új szocpolt 2015 -ben, vagy is a CSOK- ot? Olyan személyek, akik még a 40. életévüket nem töltötték be, gyereket terveznek, vagy már van nekik. A gyermekek természetesen lehetnek vér szerintiek, de akár örökbefogadottak is. A támogatás a terhesség betöltött 24. hetét követően igényelhető, valamint a gyermekek 16 éves koráig, kivéve, ha nappali tagozaton tanulnak egy oktatási intézményben.

Sajnálatos módon 2015- ben is vannak olyan kivételek, mikor a szocpol nem jár bizonyos feltételek esetén. Az egyik kizáró ok például a támogatott lakáshitel esetében, ha nem házasok a felek, ha csak az egyik fél tulajdonos az adott ingatlanban, vagy ha már korábbról van a nevükön egy ingatlan. Az utóbbiról kivételt képez az az eset, amennyiben a saját tulajdonú ingatlan öröklés vagy ajándékozás útján került az illető tulajdonába. Az egyéb részletekről érdemes a pénzintézetekben tájékoztatást kérni.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2015
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752