Hírek szerződés és Első lakáshitel témában

Lakáshitel szerződés bontás

Lakáshitel szerződés bontás

Lakáshitel szerződés bontást általában a bankok szokták kezdeményezni, méghozzá a legtöbbször azért, mert az ügyfelet nem tudták a lakáshitel fizetésére szinte egyáltalán rábírni, így a lakáshitelt fizető fél szerződést szegést követ el, innentől fogva pedig a bank megteheti, hogy adott idő után a lakáshitel szerződést felbontja, és a fennálló hitelösszeg… Tovább: Lakáshitel szerződés bontás»

Lakáshitel jogi tanácsadás

Lakáshitel jogi tanácsadás

Lakáshitel jogi tanácsadás többféleképpen is kérhető. Az egyik, ha egy ismerős vagy barát jogász ismerősünket megkérjük, hogy az általános szerződési feltételeket és szabályzatokat segítsen nekünk értelmezni, és ha kell akkor egészítse ki külön magyarázatokkal a bonyolultabb vagy nehezen érthető szövegrészeket. Nemcsak a feltételeket, hanem a szerződést is jó, ha átolvassa… Tovább: Lakáshitel jogi tanácsadás»

Lakáshitel közjegyző – mi a szerepe?

Lakáshitel közjegyző – mi a szerepe?

A lakáshitel igénylés elengedhetetlen “kelléke” a közjegyző előtti hitelesítés, azaz a közjegyző által hitelesített dokumentumok aláírása. Minden lakáshitel szerződés esetében a szerződés maga egy közokiratba is lesz foglalva, melyet nemcsak mi és minden a hitelben szereplő ember, hanem a közjegyző is aláír. E nélkül nincs lakáshitel szerződés. Kötelező jogi eleme… Tovább: Lakáshitel közjegyző – mi a szerepe?»

Lakáshitelek alakulása

Lakáshitelek alakulása

Lakáshitelek várhatóan hasonlóképpen fognak alakulni jövőre mint idén. A pénzügyi válság miatt szinte teljesen leállt a hitelezés, mely a lakáshiteleket is negatívan érintette. Azonban a nemzetközi gazdasági környezet enyhülni látszott valamennyivel, úgyhogy szépen lassan úgy várható, hogy beindul a lakáshitelek szélesebb értékesítése is. Egyre több bank bocsát ki akciós lakáshiteleket,… Tovább: Lakáshitelek alakulása»

Lakáshitel szerződés felmondása – megéri?

Lakáshitel szerződés felmondása – megéri?

Ha nem tudjuk fizetni a lakáshitelt, akkor a legjobb amit tehetünk, hogy azonnal értesítjük a bankot ahol a hitelünk van és segítséget kérünk. A nem fizetés oka lehet számos. Előfordulhat egy elbocsátás, vagy kisebb-nagyobb leépítés a munkahelyünkön, esetleg egy kórházi kezelés, mely miatt hosszabb vagy rövidebb időre keresőképtelenné válunk és… Tovább: Lakáshitel szerződés felmondása – megéri?»

Lakáshitel szerződés minta – hogy néz ki?

Lakáshitel szerződés minta – hogy néz ki?

Lakáshitel szerződés minta elérhető a bankok fiókjaiban. Ha eldöntöttük már, hogy lakáshitelre van szükségünk, akkor mindenképpen érdemes több bank fiókjába is befáradni, hogy megismerhessük a legfrissebb kondíciókat, hirdetményeket, és megnézzük, hogy is néz ki pontosan egy lakáshitel szerződés. A szerződés első része a lakáshitel igénylők személyes adatainak okmányokból való felvitele…. Tovább: Lakáshitel szerződés minta – hogy néz ki?»

Lakáshitel igénylés lépései

Lakáshitel igénylés lépései

Lakáshitel igénylése viszonylag egyszerű. Ha lépésekre akarjuk bontani, akkor nagyjából 4-5 lépésben érünk el az igényléstől a folyósításig. az első lépés a lakáshitel kínálatának felmérése különböző pénzintézeteknél.  Fontos, hogy megtaláljuk a nekünk legmegfelelőbb konstrukciót. Ehhez az kell, hogy a bankok honlapjait átnézzük, tájékozódjunk az aktuális kondíciókról, visszahívást kérjünk és személyes… Tovább: Lakáshitel igénylés lépései»

Mennyi lakáshitelt vehetek fel?

Mennyi lakáshitelt vehetek fel?

Ha lakáshitelt kívánunk felvenni, mindig érdemes a legelején felmérni saját lehetőségeinket. Először mi magunk gondoljuk át, hogy mennyit tudnánk nagyjából vállalni, kérdezzük meg ismerőseinket, barátainkat, családtagjainkat, akik már vettek fel és fizetik a lakáshitelüket. Tapasztalatból elég sok mindent tanulhatunk, kérdezzük meg bátran őket. Természetesen nem elég, ha a saját helyzetünket… Tovább: Mennyi lakáshitelt vehetek fel?»

Lakáshitel szerződés

Lakáshitel szerződés

Lakáshitel szerződés kötéséhez be kell fáradni abba a bankfiókba, ahol a lakáshitelt fel kívánjuk venni. Érdemes előre, telefonon vagy email-ben időpontot foglalni, hiszen, akár feleslegesen is bemehetünk, amennyiben nincs ott az a lakáshitel ügyintéző, akivel érdemben tárgyalni tudnánk a feltételekről,  és a dokumentumokról, amikre szükség lesz az igénylés alatt. Miután… Tovább: Lakáshitel szerződés»

1. oldal 1 oldalból1
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752