0

Lakáshitelek alakulása

Lakáshitelek várhatóan hasonlóképpen fognak alakulni jövőre mint idén. A pénzügyi válság miatt szinte teljesen leállt a hitelezés, mely a lakáshiteleket is negatívan érintette. Azonban a nemzetközi gazdasági környezet enyhülni látszott valamennyivel, úgyhogy szépen lassan úgy várható, hogy beindul a lakáshitelek szélesebb értékesítése is.

Egyre több bank bocsát ki akciós lakáshiteleket, melyekkel a felvételét és a fizetését megkönnyítik. Ilyen az államilag kamattámogatott lakáshitelek kibocsátása. Ezzel az opcióval havonta akár tízezreket takaríthatunk meg, hiszen a kisebb kamat kisebb törlesztőrészlethez segít. Egyre több ilyen lakáshitelt igényelnek, és ezzel a demográfiai helyzeten is próbálnak segíteni, hiszen minél több gyermekünk van, annál nagyobb lesz a kamatkedvezmény.

Lakáshitelek kamatai 10% körül vannak

Lakáshitelek kamatai 10% körül vannak

Ezzel a kormány azt várja, hogy a párok több gyermeket vállalnak majd. A lakáshitelek kamatai 10-15% körül vannak és nem is nagyon várható, hogy ez csökkenni fog. Ha valaki most szeretne lakáshitelt és nincs gyermeke, akkor választhat, hogy standard kamatozású lakáshitelt szeretne, vagy keres magának egy lakáshitel akciót.

Ugyanis előfordulhat, hogy úgy kifogunk egy olyan akciót, amivel a kamatokat lejjebb tudjuk szorítani. Vannak olyan pénzintézetek, ahol ha viszonylag magas jövedelmet tudunk leigazolni, és leszerződünk velük kettő vagy több csoportos beszedési megbízásra akkor hajlandóak a kamatokat lejjebb vinni akár közép- és hosszútávon is. Lakáshitel igényléskor érdemes alaposan körülérdeklődnünk mindenhol mielőtt belevágunk.

 

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Önerő, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752