Hírek kamatok és Első lakáshitel témában

Lakáshitel kamatok 2014 – csökkenés a jellemző

Lakáshitel kamatok 2014 – csökkenés a jellemző

A lakáshitelek kamatai 2014-ben úgy néz ki még alacsonyabbak lesznek, azonban ha már most tervezünk lakáshitelt felvenni, akkor sokáig már ne húzzuk, mert a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott alapkamat folyamatosan csökken, és úgy tűnik ezzel a történelmi jelentőségű alacsony állásával lassan meg is áll. Nagyon nagy fokú vágás már… Tovább: Lakáshitel kamatok 2014 – csökkenés a jellemző»

Lakáshitel kamatok összehasonlítása

Lakáshitel kamatok összehasonlítása

Lakáshitel kamatok összehasonlítása nem különösebben nehéz hiszen a lakáshitel piacon jelenleg nem túl sok konstrukció érhető el. Jelenleg a piaci kamatozású lakáshitel és az államilag kamattámogatott lakáshitel konstrukció igényelhető. A piaci kamatozású lakáshitel az alapkamattal párhuzamosan változhat, ami azt jelenti, hogy ha a magyar jegybank csökkenti az alapkamatot akkor csökken,… Tovább: Lakáshitel kamatok összehasonlítása»

Lakáshitelt felvenni

Lakáshitelt felvenni

Lakáshitelt felvenni nem nehéz, viszont elég körülményes és bonyolult tud leni, akkor ha nem ismerjük meg pontosan az összes feltételt. Ezeket érdemes mindenképpen letisztázni előre igénylés leadása előtt még. Alap, vagy ún. K.O. kritérium például, hogy az igénylő életkora min. 18 év legyen, de maximálva is szokták a bankok általában 50… Tovább: Lakáshitelt felvenni»

Lakáshitelek alakulása

Lakáshitelek alakulása

Lakáshitelek várhatóan hasonlóképpen fognak alakulni jövőre mint idén. A pénzügyi válság miatt szinte teljesen leállt a hitelezés, mely a lakáshiteleket is negatívan érintette. Azonban a nemzetközi gazdasági környezet enyhülni látszott valamennyivel, úgyhogy szépen lassan úgy várható, hogy beindul a lakáshitelek szélesebb értékesítése is. Egyre több bank bocsát ki akciós lakáshiteleket,… Tovább: Lakáshitelek alakulása»

Lakáshitelek összehasonlítása 2013

Lakáshitelek összehasonlítása 2013

Lakáshiteleket nem egyszerű 2013-ban sem összehasonlítani, de talán idén nem annyira árnyaltabb a kép mint régebben. Jelenleg mivel a devizahitelezés szinte teljesen leállt, ezért a forinthitelek maradtak csak, mely azt jelenti, hogy a forint alapú lakáshitelek versengenek egymással különböző bankok között. Többféle lakáshitel létezik, de csak a legnépszerűbbeket fogjuk említeni…. Tovább: Lakáshitelek összehasonlítása 2013»

Lakáshitelek kamatai

Lakáshitelek kamatai

Lakáshitelek kamatainak alakulása sok mindentől függhet, de főleg egy adott ország (ahol a lakáshitelt folyósítják) gazdasági működésétől, illetve pénzügyi eredményességétől. Ha egy ország viszonylag jól prosperál gazdaságilag, akkor a kamatok viszonylag alacsonyak, ha rosszul, akkor igen magasak. Általában 10 és 15% között mozognak mostanában a lakáshitel kamatok. Mivel a Magyar… Tovább: Lakáshitelek kamatai»

Lakáshitelek fiataloknak – érdemes igényelni

Lakáshitelek fiataloknak – érdemes igényelni

Lakáshitelek felvétele fiataloknak is lehetséges, azonban természetesen csak felnőtt, nagykorú természetesen belföldi személy igényelheti, tehát egyértelmű, hogy kiskorú ezt nem teheti meg, még akkor sem, ha bármilyen jogcímen jövedelemhez jut. Ezt nagyon szigorú törvények szabályozzák, áthágni nem lehet. Lakáshitelek igénylése fiatal (már nagykorú) korban azért érdemes, mert fiatalságuk lévén még… Tovább: Lakáshitelek fiataloknak – érdemes igényelni»

Lakáshitelek önerő nélkül

Lakáshitelek önerő nélkül

Lakáshitelek önerő nélkül is felvehetőek akár ha éppen olyan speciális kondíciók vonatkoznak ránk, melyek ezt engedélyezhetik.  Ha lakáshitelt szeretnénk igényelni, akkor az igényléséhez a legtöbb esetben szükség van önerőre is, de általában a bankok saját szabályzatuk szerint, a hatályos jogszabályokat és törvények betartása mellett dönthetnek saját hatáskörön belül arról, hogy az önerő mértéke mekkora legyen,… Tovább: Lakáshitelek önerő nélkül»

Olcsó lakáshitel 2013 –  de mennyire olcsó?

Olcsó lakáshitel 2013 – de mennyire olcsó?

Olcsó lakáshitelhez jutni manapság nem egyszerű, de nem lehetetlen. Sőt! Ha alaposan odafigyelünk és elolvassuk a bankok és pénzintézetek ajánlatait és akcióit, akkor szinte kizárt, hogy ennyi ajánlat közül ne találjunk pont magunknak valami személyre szabott, olcsó lakáshitel ajánlatot. Fontos, hogy ne ragadjunk le egy intézetnél, nézzünk meg legalább 6-7… Tovább: Olcsó lakáshitel 2013 – de mennyire olcsó?»

Lakáshitel díjkalkulátor – hogy használjam?

Lakáshitel díjkalkulátor – hogy használjam?

Lakáshitel díjkalkulátor használata nem bonyolult. Sőt, igen egyszerű. Ha lakáshitel kalkulátorokat szeretnénk használni, akkor vagy letöltjük őket a bankok weboldalairől, vagy a saját honlapjukon található webes felületű lakáshitel kalkulátorukat használjuk. A letölthető Excel formátumú kalkulátor igen sokrétű és pontosabb adatokhoz lehet jutni, mint a másik verziónál. Azonban a webes felületű… Tovább: Lakáshitel díjkalkulátor – hogy használjam?»

1. oldal 2 oldalból12
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752