0

Lakáshitelek önerő nélkül

Lakáshitelek önerő nélkül is felvehetőek akár ha éppen olyan speciális kondíciók vonatkoznak ránk, melyek ezt engedélyezhetik.  Ha lakáshitelt szeretnénk igényelni, akkor az igényléséhez a legtöbb esetben szükség van önerőre is, de általában a bankok saját szabályzatuk szerint, a hatályos jogszabályokat és törvények betartása mellett dönthetnek saját hatáskörön belül arról, hogy az önerő mértéke mekkora legyen, illetve egyáltalán szükség legyen-e rá.

Az önerő mértéke a lakáshitel összegétől függ , de általában 5-15%-ot szoktak elkérni a bankok. Az önerő lehet készpénz, bankbetét, vagy természetesen ingatlan is. Ha az ingatlanunk különösen nagy értékű, vagy jóval nagyobb értékű mint a lakáshitel összege, akkor akkor nem kell pótfedezet mint önerő. Arra akkor lenne szűkség, ha önerőnek még egy ingatlant kellene a lakáshitel ügyletbe bevonni.

Lakáshitelek akár önerő nélkül is

Lakáshitelek akár önerő nélkül is

Lakáshitelek önerő nélkül akkor igényelhetőek, ha a fedezetképpen bevont ingatlan lakóingatlanként van bejegyezve, amely lehet, panel lakás, ház, nyaraló, üdülő, de némely esetben telek is elég. Lényeg, hogy az értéke elég legyen a lakáshitel felvételéhez. Önerőre a lakáshitel igénylés elején van mindenképpen szükség.

A bankok bizonyos esetekben valóban eltekintek az önerőtől, ha látják és bizonyítjuk, hogy a jövedelmünk viszonylag magas, és tudunk jövedelem igazolást szerezni a munkáltatónktól, ahol több mint a próbaidő letelte óta dolgozunk és a cég is biztos lábakon áll. Ha bankbetét az önerő, akkor elég, hogy erről igazolást szerezzünk, vagy számlakivonatot. É

 

 

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752