1

Lakáshitel kezes nélkül – így nehezebb?

Lakáshitel kezes nélkül is felvehető. Ha lakáshitelt szeretnénk igényelni, akkor nagyon fontos, hogy ne csak a jövedelmünk legyen rendben, hanem legyen megfelelő fedezet is a hitel mögött. Ez legjegyszerűbben maga az ingatlan szokott lenni melyet meg kívánunk vásárolni. Lakáshitel felvétel folyamán az ingatlanra a bank ráteszi a jelzálogjogot, és már meg is van a fedezet. Azonban nem kötelező a saját ingatlanunkat fedezetként bevonni.

Másik sarkalatos pontja a lakáshitel felvételének a jövedelem. Mivel lakáshitelt egyedül elég ritkán vesznek fel és a pénzintézetek nem is szeretnek ilyen kockázatos módon ilyen típusú hitelt folyósítani, ezért egy vagy több adóstárs is kerülni fog a hitelügyletbe. Ha van adóstársa, akkor viszont az ő jövedelme is számít, így nagyobb az esély egy kedvezőbb kamatra és kisebb havi törlesztő részletre.

Ha magasabb a fizetésünk akkor kezes nélkül is megúszhatjuk

Ha magasabb a fizetésünk akkor kezes nélkül is megúszhatjuk

Ha a lakáshitel fedezete nem az az ingatlan melyet meg kívánunk vásárolni, így a zálogkötelezettek nem a lakáshitel felvevői lesznek. Kezesre akkor van szükség, ha az ingatlan értéke viszonylag alacsony, pótfedezetet nem lehet az ügyletbe már bevonni, és az igénylők jövedelme is éppen hogy megfelelő.

Ha kezeseket vonunk be az ügyletbe, akkor nekik készfizető kezességvállalói szerződést kell kötniük, mely arról szól, hogy ha az adós és az adóstárs nem tudja a hitel fizetni, akkor neki kell arról gondoskodnia, hogy a hitel minden hónapban fizetve legyen. Természetesen nem mindig kötelező kezeseket a hitelbe bevonni, és nem feltétlenül nehezíti meg a lakáshitel folyósítását.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakásvásárlási hitelek, Önerő Címkék: , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Lakáshitel kezes nélkül – így nehezebb?"

  1. Zsebő Dániel szerint:

    Jónapot! Szeretnék egy lakást venni a párommal de kezest nem találtam sajnos 5,570,000-ft a ház amit kinéztünk jelenleg albérletben lakunk biztos munkahelyem van, hogy lehetne megoldani hogy meg tudjam venni? Válaszát előre köszönöm! További szép napot!

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752