0

A lakáshitel és a szocpol most már kedvezőbb feltételekkel elérhetők!

Egy lakáshitel igénylése minden család életében nagy lépésnek számít. Saját otthonra mindenki vágyik, ám a mai gazdasági helyzetben ezt sokan csak lakáshitel igénylésével tudják megvalósítani. Itt van azonban egy remek lehetőség, ami 2015. július elejétől lépett életbe, és ami abban segíti a családokat, hogy kedvezőbben jussanak hozzá a kiválasztott ingatlanhoz. Az hogy ez az ingatlan régi vagy épp új építés, most már nem lesz fontos!

A lakáshitel és a szocpol most már kedvezőbb feltételekkel elérhetők!

A lakáshitel és a szocpol most már kedvezőbb feltételekkel elérhetők!

A lakáshitel és a szocpol most már kedvezőbb feltételekkel elérhetők! Jobban mondva együtt kedvezőbbek, hiszen mint ahogy már fentebb említettük, az új szocpol, vagyis CSOK ( Családi Otthonteremtési Kedvezmény ) már használt ingatlanra is igénybe vehető, ellentétben a régi szocpollal, ahol csak az új építésű lakásokra vonatkozott ez a kedvezmény.

Ahhoz hogy a lakáshitelük mellé sikeresen igénybe vehessék az új szocpolt, vagy is CSOK- ot, azért még számos feltételnek meg kell felelni. Fontos például, hogy a házaspárok mind két felének tulajdon hányadának kell lennie az ingatlanban, valamint egyikük nevén sem lehet korábbról ingatlan. Ez alól csak akkor van kivétel, ha a régi ingatlan ajándékozás, vagy öröklés útján került a birtokukba.

Fontos az is a CSOK esetében, hogy hány gyermeket vállalnak a házastársak, vagy épp egyedülálló szülők. A magzat 24. hetétől már igényelhető a szocpol, egészen a gyermek 16 éves koráig, ám amennyiben még nappali tagozaton tanul egyoktatási intézményben, ez kitolódhat akár 25 éves korig is. Lakáshitel esetében az új szocpol már nem csak vásárlásra használható fel, hanem bővítésre is, igaz ekkor nem előre utalnak majd, hanem utólag.

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: , , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2015
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752