1

Lakáshitel határozott idejű munkaszerződéssel – felvehető?

Lakáshitel határozott idejű munkaszerződéssel is felvehető, de ezt csak egyedi elbírálással kaphatjuk meg, hiszen a különböző pénzintézetek nagyon szigorúan veszik a megfelelő mennyiségű jövedelem biztosítását egy adott lakáshitel ügylethez. Hiszen a jövedelem az a pénz, melyből hosszú távon az ügyfélnek fedeznie kell a lakáshitel havonta esedékes összegét.

Ha már van egy határozott idejű munkaszerződésünk, akkor  a bank számára igen kockázatos lakáshitel folyósítani, hiszen ha lejár az igénylő határozott idejű munkaszerződése, akkor félő, hogy nem fogja utána tovább tudni fizetni a hitelt. Azonban a bankok is tisztában vannak azzal, hogy sok cég határozott idejű munkaszerződéssel alkalmazza a munkavállalóit, melyet félévente, vagy évente viszont meg is hosszabbít, kvázi, folyamatosan dolgozik az igénylő, és folyamatosan bevételhez jut minden hónapban.

Akkor is kaphatunk lakáshitelt, ha csak év végéig dolgozunk papíron

Akkor is kaphatunk lakáshitelt, ha csak év végéig dolgozunk papíron

Természetesen egy határozatlan munkaszerződéssel rendelkező ügyfél esetében is megvan a kockázat, hogy egy leépítés, vagy egészségügyi, vagy egyéb okok miatt nem fogja tudni fizetni a hitelt, mégis kisebb kockázattal jár hitelt nyújtani. Az már most biztos, hogy ha valaki megkapja a határozott munkaszerződés mellett is a lakáshitelt, akkor annak magasabb lesz a kamata, mint egy standard esetben.

A kamatfelára ennek körülbelül plusz 5-10% lehet, pénzintézettől függően. Persze mindegyik bank különböző, lehet hogy valamelyik kevesebb kamattal is folyósítja a hitelt, de az is lehet hogy a másik egyáltalán nem is folyósít, hanem kapásból már az igénylés előtt elutasítja az ilyen kérelmeket.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakásvásárlási hitelek, Önerő, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Lakáshitel határozott idejű munkaszerződéssel – felvehető?"

  1. Balog Ádám szerint:

    jonapo lakást szeretnék vásárolni de határozot munka szerzödésem van hogy igy lehecséges e

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752