1

Lakáshitel egyösszegű visszafizetése

Lakáshitel egyösszegű visszafizetése akkor lehetséges, ha rendelkezünk azzal a forrással ami ahhoz szükséges, hogy az egész lakáshitelt egy összegben egy időpontban vissza tudjuk fizetni. A lakáshitel nyújtó intézetnek gyakorlatilag mindegy, hogy miből szereztük azt az összeget, amivel egy összegben rendezni akarjuk a teljes tartozásunkat, nekik az a lényeg, hogyha már végtörlesztésre kerül a sor, akkor az adós a banki szabályoknak megfelelően járjon el.

Kétféleképpen juthatunk a végtörlesztéshez szükséges összeghez. Az egyik, ha eleve rendelkezünk azzal a pénzzel, melyet felhasználhatunk, vagy a másik, ha egy másik banktól igénylünk egy hitelt, és abból végtörlesztjük a jelenlegi lakáshitelt, melynek több oka is lehet: akadt egy kedvezőbb konstrukció alacsonyabb törlesztő részlettel, vagy egy másik hitelfajtát igényeltünk.

Deviza alapú lakáshitelt is kifizethetünk egyösszegben

Deviza alapú lakáshitelt is kifizethetünk egyösszegben

Az egyösszegű visszafizetés menete a következő: a végtörlesztési igényünket a banknál írásban jeleznünk kell mindenképpen. Ez után az ügyintéző továbbadja döntésre, és ha számunkra kedvező döntés születik, akkor utalhatjuk az összeget. A közlemény rovatba a bankok az adós nevét, a hitel azonosító számot, és a végtörlesztés szót kérik általában beírni.

Nagyon fontos, hogy nem tudunk úgy végtörleszteni, hogy eladjuk azt az ingatlant, melyet fedezetként szántunk a jelenlegi lakáshitelre. Tehát mindenképpen valamilyen más forrást kell választanunk a lakáshitel egyösszegű visszafizetéséhez. A végtörlesztés általában 3-4 hét alatt van meg, attól függően, hogy a tőke már rendelkezésünkre áll, vagy az új hitel folyósítására várunk.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Lakáshitel egyösszegű visszafizetése"

  1. kovács lászló szerint:

    üdvözlöm szeretném kérdezni ha végtörlesztek akkor a hátralévő 6 év kamatot is fizetnem kell vagy azt már nem számolhatják fel most a bank szerint még 8m forinttal tartozom mennyit kellene most fizetnem kb. köszönöm

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752