2

Passzív KHR lakáshitel igénylése lehetséges?

Ha valaki szerepel a KHR listán, akkor még nem kizárt, hogy igényelhet lakáshitelt, de őszintén szólva igencsak hátráltató tényező. De mi is az a KHR lista? A KHR listára (régi nevén BAR lista) azok az adósok kerülnek fel, akik legalább 3 hónapon keresztül folyamatosan el voltak maradva a törlesztő részletek fizetésével, ahol a hátralék összege meghaladta a mindenkori minimálbér összegét.

A régi rendszer szerint, ha valaki egy összegben visszafizette a hátralékát akkor aktív státuszból, passzív státuszba került a KHR listán, de passzívként még 5 éven át rajta volt. Az új rendszer szerint  a passzív KHR listás adósokat már egy év után törlik a listáról, hogy nagyobb eséllyel pályázzon máshol akár, egy másik hitelért.

A válság miatt sajnos egyre több ember került a lakáshitele miatt KHR listára

A válság miatt sajnos egyre több ember került a lakáshitele miatt KHR listára

A jelen helyzetben inkább érdemes megvárni az egy évet a lakáshitel igényléssel, ha már egyszer a KHR listán fenn voltunk, hogy ne kössön bele a bank, hogy miért kerültünk anno fel rá. Ettől függetlenül lehetnek olyan bankok, ahol engedik, hogy egy passzív KHR listás lakáshitelt igényeljen, de nem valószínű, hogy túl nagy hitelösszeget engedélyeznének, neki, maximum valamilyen lakáscélú hitelt igényelhetne felújításra, korszerűsítésre.

Nagyon fontos a passzív KHR lista megléte mellett, hogy az illető mekkora jövedelemmel rendelkezik. Hiszen minél régebb óta dolgozik egy cégnél a lakáshitel igénylője, és minél többet keres, annál inkább hunyhat a bank szemet afelett, hogy egyszer KHR listás volt.

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

2 hozzászólás "Passzív KHR lakáshitel igénylése lehetséges?"

 1. S. Krisztina szerint:

  Tisztelt Címzett!

  Segítségüket kérném.
  Párom passzív KHR listás, azaz kifizettük már a hitelét. Érdeklődni szeretnék, hogy melyik banknál, pénzintézetnél tudnánk házvásárlásra hitelt felvenni úgy, hogy ő is adóstárs legyen?

  Válaszukat előre is köszönöm!
  S. Krisztina

  • FMária szerint:

   Üdvözlöm!

   Segítségüket az alábbiakban kérném.
   Én passzív KHR listás vagyok, 2014-ben történt engedményezés. Összesen volt 120.000Ft az összeg ebből 80.000Ft-ot fizettem. Érdeklődni szeretnék, hogy melyik banknál, pénzintézetnél tudnánk házvásárlásra hitelt felvenni úgy, hogy én adóstárs legyek?

   Válaszukat előre is köszönöm!

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752