0

Olcsó lakáshitel 2013 – de mennyire olcsó?

Olcsó lakáshitelhez jutni manapság nem egyszerű, de nem lehetetlen. Sőt! Ha alaposan odafigyelünk és elolvassuk a bankok és pénzintézetek ajánlatait és akcióit, akkor szinte kizárt, hogy ennyi ajánlat közül ne találjunk pont magunknak valami személyre szabott, olcsó lakáshitel ajánlatot. Fontos, hogy ne ragadjunk le egy intézetnél, nézzünk meg legalább 6-7 ajánlatot, és csak utána döntsünk közülük.

Ha a kondíciók felől érdeklődünk, akkor minden adatot részletesen ismertessünk az ügyintézővel, hiszen fontos, hogy az előzetes kalkuláció alapján a lehető legreálisabb kép alakuljon ki rólunk, hogy pontos legyen a számítás. De mitől lesz olcsó  a lakáshitel? A kondíciókat mi magunk nyilván nem tudjuk megváltoztatni, mert a bankoknak tartania kell magukat a törvényi, jogszabályi keretek között és az alapján kidolgozni saját eljárásukat.

Kisebb kamattal, olcsóbb a lakáshitel

Kisebb kamattal, olcsóbb a lakáshitel

Azonban, ha odafigyelünk a részletekre, akkor havi szinten akár 10-20 ezer forintot is spórolhatunk a lakáshitelen. Ha a házastársunkkal együtt igényeljük a lakáshitelt, akkor a havi fix bevételeink máris megduplázódnak, és mivel minél magasabb a havi bevétel, annál alacsonyabb a kamat, olcsóbb lesz a lakáshitel.

Ha gyermekkel is rendelkezünk, akkor igényelhetjük írásban a banktól a kamattámogatást is a lakáshitel igénylő kitöltése mellett. Minél több gyermekünk van, annál alacsonyabb a kamat, mivel kamattámogatást is kapunk az államtól. Ha gyermekünk is van, rendelkezünk önerővel is, és a bevételeink elérik a havi kb. 300 ezer forintot, akkor máris nyerhetünk 2-3%-ot a kamaton!

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Önerő, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752