0

Lakáshitelek összehasonlítása 2013

Lakáshiteleket nem egyszerű 2013-ban sem összehasonlítani, de talán idén nem annyira árnyaltabb a kép mint régebben. Jelenleg mivel a devizahitelezés szinte teljesen leállt, ezért a forinthitelek maradtak csak, mely azt jelenti, hogy a forint alapú lakáshitelek versengenek egymással különböző bankok között. Többféle lakáshitel létezik, de csak a legnépszerűbbeket fogjuk említeni.

Az egyik ilyen lakáshitel a piaci kamatozású, “sima” lakáshitel, melyből a legtöbb fogy manapság. Lényege, hogy egy egyszerű jelzáloghitel forint alapon, én minél magasabb a jövedelmünk, minél jobb az anyagi helyzetünk, annál alacsonyabb kamatokkal kell törlesztenünk, hiszen a bank így kisebb kockázatot vállal.

Abban mindegyik lakáshitel megegyezik, hogy jelzálog alapúak

Abban mindegyik lakáshitel megegyezik, hogy jelzálog alapúak

A másik lakáshitel típus az államilag kamat-támogatott lakáshitel, mely esetében minél több gyermekkel rendelkezünk, annál kisebb részét kell a kamat részének fizetnünk, hiszen ebben az állam segíthet. A két lakáshitel azonban egyezik abban, hogy mind a kettő jelzálog alapú, és mind a két lakáshitelt csak lakáscélra használhatjuk fel. Azaz régi vagy lakást vagy házat vásárolhatunk belőle, felújíthatjuk vagy korszerűsíthetjük a már meglévőt.

A lakáshitel igénylése az adott bankfiókban történik személyesen. Az ügyintéző egy előzetes hitelképesség-vizsgálat keretében egy előkalkulációt végez, hogy nagyjából meg tudja mondani, hogy mekkora lesz majd a lakáshitel törlesztő részlete, milyen hosszú lesz a futamidő és mekkora lesz majd a lakáshitel összege végül. Ha ez rendben van, akkor innentől számítva nagyjából 3 vagy 4 hét a folyósítás.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752