0

Lakáshitel díjkalkulátor – hogy használjam?

Lakáshitel díjkalkulátor használata nem bonyolult. Sőt, igen egyszerű. Ha lakáshitel kalkulátorokat szeretnénk használni, akkor vagy letöltjük őket a bankok weboldalairől, vagy a saját honlapjukon található webes felületű lakáshitel kalkulátorukat használjuk. A letölthető Excel formátumú kalkulátor igen sokrétű és pontosabb adatokhoz lehet jutni, mint a másik verziónál.

Azonban a webes felületű kalkulátor mindig frissítve van, az általunk letöltöttet pedig nekünk kell újra és újra letölteni, hogy mindig első kézből a legfrissebb adatokkal feltöltött táblázatot tudjuk kitölteni. Ezeket a lakáshitel kalkulátorokat úgy kell használni, hogy a jövedelmünket, valamint az ingatlanunk értékét – mely jelzálogként fog a hitelben szerepelni – be kell írni és a lakáshitel díját a típusához kell illeszteni.

A díjkalkulátort könnyű használni

A díjkalkulátort könnyű használni

Legalább kétféle lakáshitel típus érhető el. Az egyik a standard kamatozású lakáshitel, melynek szintén két típusa van. Az egyik melynek a felvétel és igénylés díja viszonylag magas, de a kamatai kicsit kedvezőbbek, a másik pedig a magasabb kamatú, de szinte nulla díjjal felvehető lakáshitel. Kamatkedvezményt viszont mindkettőnél kaphatunk, ha viszonylag magas a jövedelmünk és magas az értéke az ingatlanunknak, melyet jelzálogként adunk a hitelhez.

A másik típus az államilag kamattámogatott lakáshitel, melyet akkor igényelhetünk, hogyha gyermekkel rendelkezünk. Minél több gyermek él velünk egy háztartásba, annál magasabb lesz a kamatkedvezmény mértéke. Viszont fontos tudni, hogy nem automatikusan jár a kedvezmény, hanem a kamatkedvezmény igénylését írásban kell kérnünk. Érdemes minél előbb igényelni ezt a típusú lakáshitelt.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752