0

Lakáshitelt felvenni

Lakáshitelt felvenni nem nehéz, viszont elég körülményes és bonyolult tud leni, akkor ha nem ismerjük meg pontosan az összes feltételt. Ezeket érdemes mindenképpen letisztázni előre igénylés leadása előtt még. Alap, vagy ún. K.O. kritérium például, hogy az igénylő életkora min. 18 év legyen, de maximálva is szokták a bankok általában 50 vagy 55 éves korra.

Lakáshitel lévén ingatlan fedezetre is szükség van, méghozzá olyanra, melyen még semmilyen terhelés nincs a földhivatal által bejegyezve. Nyilván jövedelemigazolásra is szükség van, ehhez pedig nyilván hivatalos jövedelemre is szükség van, melyet havi szinten utal mindig a munkáltatónk a bankszámlánkra, mellyel ezt igazolni is tudjuk.

Lakáshitel felvételéhez bejelentett itthoni lakcím kell

Lakáshitel felvételéhez bejelentett itthoni lakcím kell

Sok bank kéri az önerőt is, e felett is elég kevesen hunynak szemet, ha meg is teszik akkor általában drágább lesz a lakáshitel felvétele vagy a kamata lesz magasabb. Az igénylőnek magyar állampolgárnak kell lennie, vagy devizabelföldi személynek, azaz olyan külföldi állampolgárnak, akinek van bejelentett hivatalos, nem ideiglenes magyarországi lakcíme, és természetesen lakcímkártyája.

Ha házastárssal szeretnénk a hitelt felvenni, akkor jó tudni, hogy a házastárs automatikusan bekerül a hitelügyletbe mint adóstárs. Minél magasabb a jövedelmünk annál alacsonyabb lesz a kamat is, hiszen kisebb kockázatot kell így a banknak vállalnia. Az ingatlanfedezetnek pedig általában azt az ingatlant szokták beajánlani, amelyre a lakáshitel összege felvételre kerül.

 

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Önerő Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752