0

Lakáshitel szerződés felmondása – megéri?

Ha nem tudjuk fizetni a lakáshitelt, akkor a legjobb amit tehetünk, hogy azonnal értesítjük a bankot ahol a hitelünk van és segítséget kérünk. A nem fizetés oka lehet számos. Előfordulhat egy elbocsátás, vagy kisebb-nagyobb leépítés a munkahelyünkön, esetleg egy kórházi kezelés, mely miatt hosszabb vagy rövidebb időre keresőképtelenné válunk és a lakáshitelünk láthatja kárát.

Lakáshitel szerződés felmondása akkor történik meg a legtöbb esetben ha az ügyfél egyáltalán nem együttműködő és nem hajlandó a bank egyetlen felszólítására és megkeresésére sem reagálni és nem tud fizetni. A bankok igenis együttműködőek és sokszor inkább kezdeményezőbbek mint az ügyfelek, akik sok pénzzel tartoznak. A bank először papíron értesíti vagy telefonon hívja az ügyfelet és felszólítja a hátralék befizetésére.

Ne várjuk meg míg felmondják a lakáshitelt

Ne várjuk meg míg felmondják a lakáshitelt

Érdemes már ekkor érdemben reagálni és olyat megígérni a banknak amit be is tartunk. A bank érdeke is fizessünk, még akkor is ha késedelembe esik az ügyfél.  Ha azonban nem tud az ügyfél fizetni, vagy még rosszabb esetben, nem is akar, akkor már külső behajtásra adja az ügyet a bank.

Ha a külsős követeléskezelő céggel sem tud az ügyfél megállapodni, akkor a bankhoz visszakerül az ügylet és nagy valószínűséggel fel is lesz mondva. Onnan pedig már nagyon nehéz visszatáncolni, és megmenteni a lakáshitelt. Ugyanis felmondás utána a legtöbb esetben a Magyar Végrehajtó Kamara és a bíróság veszi át az ügyet és a végrehajtás során az ingatlan elárverezésére is sor kerülhet.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752