0

Lakáshitel szerződés

Lakáshitel szerződés kötéséhez be kell fáradni abba a bankfiókba, ahol a lakáshitelt fel kívánjuk venni. Érdemes előre, telefonon vagy email-ben időpontot foglalni, hiszen, akár feleslegesen is bemehetünk, amennyiben nincs ott az a lakáshitel ügyintéző, akivel érdemben tárgyalni tudnánk a feltételekről,  és a dokumentumokról, amikre szükség lesz az igénylés alatt.

Miután leadtuk a lakáshitel felvételéhez az összes papírt, a banknak legalább 2 hétre van szűksége, hogy feldolgozza azokat, kiszámolja a lakáshitel törlesztő részletét, és megírja a szerződés tervezetet. A szerződéskötéskor minden a lakáshitelben szereplő adósnak, adóstársnak, zálogkötelezettnek és kezesnek jelen kell lennie, valamint az összes leadott dokumentumot le kell legalább két tanúval tanúztatni.

Aláírásra minden hitelszereplőnek meg kell jelennie

Aláírásra minden hitelszereplőnek meg kell jelennie

A lakáshitel szerződés példányait közokiratba kell foglalni közjegyző előtt. Miután minden papír kész és minden alá van írva, a pénzintézet – ahol a lakáshitelt igényeltük – folyósítja a hitel összegét általában arra a bankszámlaszámra, amit annál a banknál kell vezetnünk ahol felvesszük a lakáshitelt. Esetenként kérvényezhetjük, hogy ne egy összegben, hanem szakaszosan folyósítsák a pénzt.

Néha kérhetjük a bankot arra is, hogy ne bankszámlára utalja a bank a lakáshitel összegét, hanem készpénzben adja oda, vagy nekünk, vagy annak kitől az ingatlant megvásároltuk. Fontos, hogy a szerződés minden példányáról pénz folyósításáról minden dokumentumot őrizzünk meg egészen a lakáshitel futamidejének végéig, arra az esetre, ha bármiféle módosítást szeretnénk kérvényezni a jövőben.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752