0

Mennyi lakáshitelt vehetek fel?

Ha lakáshitelt kívánunk felvenni, mindig érdemes a legelején felmérni saját lehetőségeinket. Először mi magunk gondoljuk át, hogy mennyit tudnánk nagyjából vállalni, kérdezzük meg ismerőseinket, barátainkat, családtagjainkat, akik már vettek fel és fizetik a lakáshitelüket. Tapasztalatból elég sok mindent tanulhatunk, kérdezzük meg bátran őket. Természetesen nem elég, ha a saját helyzetünket csak mi mérjük fel, ezért vannak szakavatott és szakemberek, hogy ebben segítsenek.

Az, hogy mekkora összegű lakáshitelt vehetünk fel nagyon sok dolog függvénye. Az egyik, hogy tudni kell mekkora a jelzálognak szánt ingatlan értéke. A pénzintézet, ahol a lakáshitelt igényeljük, küldeni fog egy ingatlan értékbecslőt, aki meg fogja tudni mondani, hogy mekkora értéke van az ingatlanunknak. Ez az egyik támpont. A másik, hogy a lakáshitel szerződésben hány adóstárs, kezes van.

A bank háttérosztályán kalkulálják ki a végleges hitelösszeget

A bank háttérosztályán kalkulálják ki a végleges hitelösszeget

Minél magasabb az ingatlan értéke, minél magasabb a hitelszerződésbe foglalt személyek jövedelme, annál több lakáshitelt igényelhetünk. Miután minden lakáshitel igényléshez szükséges dokumentumot leadtunk, és megvolt az ingatlan értékbecslése is, a bank háttérosztálya kikalkulálja, hogy a dokumentumok alapján mekkora lesz a havi törlesztő részlet, milyen összegű lesz maga a lakáshitel, és milyen futamidőre fog szólni.

Miután a kalkuláció elkészült, egy hitelszerződés tervezetet juttatnak el a fiókba, melyet az igénylő megtekinthet. ha nem felel meg neki valamelyik adat, még visszaküldheti átírásra, és ha a kérése teljesül, akkor a módosított szerződés tervezetet az igénylő, és a lakáshitel szerződésben szereplő összes személy aláírhatja.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752