1

Lakáshitel igénylés lépései

Lakáshitel igénylése viszonylag egyszerű. Ha lépésekre akarjuk bontani, akkor nagyjából 4-5 lépésben érünk el az igényléstől a folyósításig. az első lépés a lakáshitel kínálatának felmérése különböző pénzintézeteknél.  Fontos, hogy megtaláljuk a nekünk legmegfelelőbb konstrukciót. Ehhez az kell, hogy a bankok honlapjait átnézzük, tájékozódjunk az aktuális kondíciókról, visszahívást kérjünk és személyes tanácsadást, hogy végül dönteni tudjunk.

Ha már eldöntöttük, hogy melyik banknál vesszük fel a lakáshitelt, akkor második lépésben össze kell gyűjtenünk a lakáshitel felvételéhez szükséges dokumentumokat. Ezek a jövedelemigazolások, földhivatali papírok és minden egyéb melyet a bank elkér tőlünk. Közben a bank kiküldi az ingatlan becslőjét, hogy felmérje a jelzálognak szánt ingatlan értékét.

A lakáshitel felvétele 4-5 lépésből áll

A lakáshitel felvétele 4-5 lépésből áll

A harmadik lépés az összes dokumentum és személyes irat leadása, és a lakáshitel igénylő lap kitöltése. Amennyiben mindent leadtunk hiánytalanul, a bank munkatársai elemzik a dokumentumokat, felmérik, mekkora kockázatot jelenthetünk a bank részére, kikalkulálják a kamatot, a törlesztő részletet, a futamidőt, és persze kiderül, hogy egyáltalán megkapjuk-e azt az összeget, amelyet igényeltünk.

A negyedik lépés a bank által a leadástól számított 2-3 héten belül megküldött lakáshitel szerződés tervezet áttekintése. Ha ez rendben van, akkor ötödik lépésként össze kell gyűjtenünk minden a hitelben szereplő adóst, adóstársat, zálogkötelezettet és kezest, és egy időpontot össze kell egyeztetnünk velük és a fiókkal, hogy közjegyző előtt a közokiratba foglalt lakáshitel szerződés és jelzálogszerződés alá legyen írva.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Lakáshitel igénylés lépései"

  1. puporka istvánné szerint:

    én szeretnék egy saját hazat venni.sajnos önerö nincsen.és szeretném a szocpolt is igényelni rá.igaz kicsi a jövedekmünk .én kapom a családi pótlékot magamra mert tartós beteg vagyok.meg a rehabiációs jaratékot.a kisfíamra a csaladi potlékot.a férjem van gyesen.

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752