0

A lakáshitel és a válság kapcsolata

Az átlag emberek többségének bizony szükségük van lakáshitelre ahhoz, hogy meg tudják vásárolni az első saját ingatlanukat. Kevesen vannak abba a szerencsés helyzetben, hogy annyi megtakarítás van a számlájukon, vagy épp a családjukén, amiből könnyű szerrel ki tudják fizetni a teljes vételárat. Az elmúlt években azonban a válság megváltoztatta kicsit a lakáshitel igénylés folyamatát, a kérdés persze az, hogy miben vehető észre ez a változás.

A lakáshitel és a válság kapcsolata

A lakáshitel és a válság kapcsolata

Milyen a lakáshitel és válság ” kapcsolata “? Leginkább két dolgot lehet észrevenni a lakáshitel igénylés során, ami a válság hatásaként eredményezhető. Az egyik, hogy a bankok már jelentős szigorításokkal adnak csak kölcsönt az embereknek. Jövedelemigazolás és ingatlan fedezet nélkül napjainkban a lakáshitelt nem nagyon lehet megkapni a bankoktól és pénzintézetektől. Mindez persze nem azért van, hogy az emberek dolgát nehezítsék meg, hanem azért mert a bank biztos akar lenni abban, hogy az adott pénzt kamatostul visszakapja, és ezáltal megóvja az igénylőt az eladósodástól.

A másik dolog, amit a válság eredményezhetett a lakáshitel igénylés piacán az, hogy napjainkban már forint alapúak a hitelek többsége. Ez pedig azt jelenti, hogy olcsóbbak, mint a válság előtt svájci frank kölcsönök voltak. Ami az átlag embereknek ebben a legfontosabb lehet, hogy az  árfolyam kockázat jelentősen csökkent így, azáltal biztosabb lehet abban, hogy a törlesztő részlete nem fog változni az évek során jelentősen.

Mindezek ellenére a válság miatt emberek sokaságának lett bizonytalan nem csak a munkahelye, de az egész élete is talán, így már sokkal alaposabban meggondolják, tudják- e biztosan vállalni azt, hogy hosszú- hosszú évekre elkötelezik magukat egy lakáshitel igényléssel. Érdemes az igénylés előtt minden bank ajánlatát meghallgatni, hiszen csak így lehet a legjobb ajánlatot megtalálni!

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752