0

A lakáshitel igénylése kevés önerővel is lehetséges?

Szerencsés helyzetben vannak azok, akik lakáshitel igénylés nélkül megtudják oldani álmaik otthonának megvásárlását. A legtöbb ember azonban nincs ilyen kivételes helyzetben, így amikor elérkezettnek látják az időt egy saját ingatlan megvásárlására, hitelt kell igényelniük. Manapság már önerő és ingatlan fedezet nélkül nem nagyon lehet lakáshitelt igényelni.

A lakáshitel igénylése kevés önerővel is lehetséges?

A lakáshitel igénylése kevés önerővel is lehetséges?

A lakáshitel igénylése kevés önerővel is lehetséges? Míg a válság előtt megoldható volt az egyes bankoknál és pénzintézeteknél, hogy kevés önerővel is lehetett lakáshitelért folyamodni, manapság már előírnak egy minimum összeget, amit ha nem tudnak a leendő adósok előteremteni, nem kapnak kölcsönt sehol sem. Az önerő mértéke függ az megvásárolandó ingatlan értékétől, elhelyezkedését, és az igénylők jövedelmétől is.

Vannak azonban olyan hitelkonstrukciók még manapság is a lakáshitelek esetében, ahol egy kévés önerő sem szükséges a sikeres igényléshez. Abban az esetben, ha a lakáshitel nem egy ház vagy lakás megvásárlásához kell, hanem felújításhoz, vagy épp bővítéshez, akkor az önerő nem mindenképpen feltétele a hitelnek. Ez akkor lehetséges, ha az igényelt összeg mértéke nem olyan magas.

Egy lakáshitel igénylését alaposan meg kell gondolni, hiszen nem csak az önerőt kell előteremteni, hanem hosszú- hosszú évekig minden hónapban fizetni a törlesztő részleteket. Érdemes minden bank lakáshitel ajánlatát meghallgatni, hiszen csak így lehet megtalálni a számunkra legkedvezőbb és legelőnyösebb kölcsönt.

  
Iktatva: Önerő Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752