0

A lakáshitel törlesztése bizony komoly anyagi teher lehet!

Sajnálatos módon sokan esnek bele abba a kellemtelen csapdába, hogy egy idő után már nem tudják fizetni a meglévő lakáshitelüket. A minden hónapban jelentkező törlesztő részlettel könnyen el lehet maradni, amit a bankok nem nagyon szeretnek. Ilyenkor akár maga az ingatlan is veszélybe kerülhet, hiszen a bank valamilyen formában vissza akarja kapni a kölcsön adott pénzét.

A lakáshitel törlesztése bizony komoly anyagi teher lehet!

A lakáshitel törlesztése bizony komoly anyagi teher lehet!

A lakáshitel törlesztése bizony komoly anyagi teher lehet! Annak ellenére, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy a törlesztő részleteket mindig minden hónapban fizetni kell pontosan akár 20- 30 évig is, sokan nem gondolnak bele még a lakáshitel felvételekor abba, hogy ez mennyire nehéz is lehet majd az évek múlásával. Az ember anyagi helyzete akár percről perce is megváltoztat, hiszen a mai gazdasági helyzetben könnyen el lehet veszíteni a meglévő munkahelyet, és nehéz lehet újat találni.

Mi történik akkor, ha valaki nem tudja fizeti a lakáshitel törlesztését? Mindenképp érdemes személyesen bemenni a bankba és szólni az anyagi problémájukról. Amennyiben találnak a bankban lehetőséget arra, hogy a futamidejüket meghosszabbítják, lehetséges lehet a törlesztő részlet csökkentése. Szimpla nem törlesztés esetén azonban akár végrehajtóhoz is kerülhet az ügy, és magát az ingatlant is elárverezhetik a fejük felől.

Érdemes tehát alaposan meggondolni, hogy belemernek- e vágni egy lakáshitel igénylésébe. Nem árt, ha van egy kis megtakarításuk arra a célra, hogy átmeneti anyagi problémák esetén is tudják fizetni a törlesztő részelteket. Az is előny lehet, ha van az ember háta mögött egy olyan család, aki baj esetén tud egy kis anyagi segítséget nyújtani.

  
Iktatva: Költségei Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752