0

Hogy is zajlik a lakáshitel elbírálás folyamata?

Az emberek egy idő után már nem csak vágynak egy saját ingatlanra, de mindent el is követnek, hogy meg tudják valósítani ezt az álmukat. A mai világban azonban a többségüknek bizony szükségük van egy kis anyagi segítségre ahhoz, hogy meg tudják vásárolni első saját lakásukat vagy épp házukat, ezt a segítséget pedig a bankok és pénzintézetek tudják nyújtani lakáshitel formájában. Ahhoz, hogy valaki megkaphassa a lakáshitelt, sok feltételnek kell megfelelni.

Hogy is zajlik a lakáshitel elbírálás folyamata?

Hogy is zajlik a lakáshitel elbírálás folyamata?

Fontos egy lakáshitel esetében, hogy az igénylője betöltse már a 18. életévét, és az is nélkülözhetetlen, hogy legyen egy stabil és fix munkahelye. A jövedelemigazolás alapján tudják elbírni a bankok, hogy mekkora hitelre is jogosult valaki. Sokan azonban nincsenek tisztába azzal, mi is történik az elbíráslás alatt.

Hogy is zajlik a lakáshitel elbírálás folyamata? A lakáshitel kérelem benyújtását már megelőzheti egy hitelbírálat, melyben azt vizsgálják, hogy minden feltételnek megfelelnek- e az igénylők. Abban az esetben, ha itt minden rendben van, el lehet indítani a lakáshitel igénylését, és alá lehet írni az adásvételi szerződését is. Az elbírálás során leellenőrzik, hogy szerepel-e a igénylő a KHR- listán ( korábban BAR-lista ), és a benyújtott jövedelem igazolásukat is.

Amennyiben ekkor is mindent rendben találnak az elbírálás során, még a fedezetül ajánlott ingatlant is megvizsgálják. Azt, hogy végül is mekkora hitelt kaphat valaki, a jövedelem és az ingatlan értéke fogja meghatározni. A folyamat legvége természetesen az lesz, hogy az aláírások után a bank utalja a lakáshitelt és az ingatlan már a hiteligénylője. Amennyiben bármi fontos kérdés felmerülne Önökben, érdemes személyesen érdeklődni a bankban!

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752