0

Lakáshitel életbiztosítással – kombinált hitel

Lakáshitel életbiztosítással egy olyan kombinált hitel fajta, amiből nem csak a lakás vásárlását oldhatjuk meg, hanem az életbiztosításunkat is fedezzük. Ennek a speciális kombinált lakáscélú hitelnek a lényege, hogy a bank is, és mi is ezzel bebiztosítja magát egy olyan kellemetlen szituációra, amely akkor és olyan hirtelen következhet be amikor a legkevésbé számítunk rá.

Ilyen élethelyzet lehet egy hosszabb vagy rövidebb kórházi kezelés, esetleges haláleset, vagy bármi olyan az életbiztosítás szerződésben kikötött feltételnek megfelelő esemény, amely bekövetkezte által a lakáshitelt már nem vagyunk képesek fizetni. Itt jön a képbe a biztosító, ugyanis, ha megfelelő papírokkal alá tudjuk támasztani, hogy önhibánkon kívül keresőképtelenek lettünk és ez által a lakáshitelt sem tudjuk fizetni, akkor a biztosító egy bizonyos ideig fizeti helyettünk a lakáshitelünk törlesztő részleteit.

Életbiztosítás jól jön a lakáshitel mellé

Életbiztosítás jól jön a lakáshitel mellé

Természetesen az egész lakáshitelt nem fogja kifizetni a biztosító csak azért, mert egy időre keresőképtelenek vagyunk, de átmeneti megoldásnak mindenképpen jó egy ilyen kombinált lakáshitel szerződés kötése. Az életbiztosítással kombinált lakáshitel feltételei nem nehezebben egy átlagos lakáshitel felvételénél.

Ha ezt a típusú lakáshitelt szeretnénk igényelni, akkor az adóstárssal és a zálogkötelezettel együtt kell leszerződnünk és közokiratba kell foglalnunk a lakáshitel szerződést, a zálogszerződést és, ha külön van, akkor az életbiztosítást is, bár ezt általában a lakáshitel szerződésbe szokták belefoglalni. Az igénylés menete ugyan annyi, általában 3-5 hét a folyósításig ha minden papír rendben van.

 

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752