0

Lakáshitel fedezet

Lakáshitel fedezet sokféle lehet, de vegyünk is sorra, hogy milyen fedezeteket lehet bevonni, egy-egy lakáshitel felvételével. Nagyon fontos jó előre tisztázni, hogy lakáshitelt manapság csak akkor kaphatunk, ha jelzálogszerződést kötünk, magyarul a lakáshitel típusa jelzáloghitel lesz. Fedezet, de főleg ingatlanfedezet nélkül szinte lehetetlen lakáshitelhez jutni.

De mik is lehetnek ezek? A lakáshitel felvételénél meg van határozva, hogy pontosan mire lehet azt költeni, tehát, már az elején ki van kötve az ingatlan típusa, melyet a különböző pénzintézetek határoznak meg. Az ingatlan típusa lehet lakás, ház, üdülő, nyaraló, vagy akár termőföld és építési telek is.

Építkezés előtt gondosan válasszuk meg a telket.

Építkezés előtt gondosan válasszuk meg a telket.

Amennyiben új építésű ingatlanról van szó, mindenképpen ki kell kérni a területileg illetékes földhivataltól a használatba vételi engedélyt, illetve, az arra vonatkozó igazolványt, hogy lakóingatlanról van szó, ugyanis kizárólag lakóingatlant fogad el a bank lakáshitel szerződés kötésekor, mint fedezetet. Jó, ha azt is tudjuk, hogy nem feltétlenül saját ingatlant lehet felajánlani, mint ingatlan fedezetet, hanem másét is jelzálogszerződésbe foglalhatjuk, ha az adott ingatlan tulajdonosa beleegyezik, hogy zálogkötelezettként szerepelni fog hitelszerződésben.

Amennyiben több ingatlannal rendelkezünk, természetesen nem szükséges arra az ingatlanra bejegyeztetni a jelzálogjogot, amelyet meg kívánunk vásárolni. Ha szeretnénk, akkor egyszerre több ingatlanra is megtehetjük ezt, így magasabb hitelösszegre lehetünk jogosultak. Fontos, hogy minden lakáshitel-, és vele együtt jelzálogszerződés kötése előtt a bank kiküld egy szakértő ingatlan értékbecslőt, hogy felmérje az ingatlan(ok) értékét.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752