0

Lakáshitel fiatal házaoknak: mik a lehetőségek?

A fiatal házasok egyik legfontosabb célja általában az, hogy magukénak tudhassák első lakásukat vagy épp házukat. Vannak természetesen olyan szerencsés friss házasok is, akiknek olyan anyagi hátterük van, hogy kölcsön nélkül is meg tudják vásárolni álmaik ingatlanát, ám a legtöbb embernek ehhez lakáshitelre van szüksége. Még a kölcsön igénylés megkezdése előtt érdemes utánajárnia a fiatal házasoknak, hogy milyen lehetőségeik vannak támogatások terén.

Lakáshitel fiatal házasoknak: mik a lehetőségek?

Lakáshitel fiatal házasoknak: mik a lehetőségek?

Milyen lehetőségeik vannak a fiatal házasoknak a lakáshitel igénylés terén? Érdemes utána járni minden lehetőségnek, hiszen például egyes települések támogatják a friss házasokat a kölcsönhöz jutásban. Ehhez az egyik félnek ténylegesen az adott településen kell laknia legalább 3 éve, nem tölthetik be a 40. életévüket, és csak az adott térségben lehet ingatlant vásárolni. Hogy mely településeken vannak ilyen önkormányzati lakáshitel támogatások, és mit kell róluk még tudni, annak személyesen érdemes ott és helyben utánajárni.

Lehetőség még a fiatal házasoknak a lakáshitel igénylésnél, a szocpol is. Erről bizonyára már sokat hallott mindenki az elmúlt években, hiszen itt is történtek változások. Röviden itt az állam vissza nem térítendő támogatást kínál a fiatal házasoknak. Összege leginkább attól függ, hány gyereket vállalnak majd, mekkora a megvásárolni kívánt lakás vagy épp ház, és az milyen energiabesorolású. Előnye, hogy nem csak lakáshitellel lehet megigényelni, hanem nélküle is, hátránya, hogy sokszor nehéz megfelelni minden feltételnek, ami az igénylés során felmerülhet.

Vannak tehát lehetőségei a fiatal házasoknak is a lakhitel igénylés terén, kérdés persze mindig az, hogy az adott feltételek megfelelnek- e a fiatalok adott anyagi helyzetének és élethelyzetének. Egy lakáshitel igénylése hatalmas dolog, hiszen a bankok szigorúak, és ők minden hónapban kérni fogják a törlesztő részleteket időben és pontosan, egészen a futamidő végéig, ami egy ingatlan esetében akár több évtized is lehet!

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752