1

Lakáshitel igénylés a munkanélkülieknek is lehetséges lehet?

Abban az esetben, ha valaki csak lakáshitel igénylésével képes megvásárolni a kiválasztott ingatlant, sok feltételnek kell megfelelnie a bankoknál. A válság bekövetkezte után a bankok és a pénzintézetek is jelentős szigorításokat vezettek be a hitel igénylések terén, így akárki már nem kaphat hitelt. Nagyon nehéz helyzetben vannak azok, akik dolgoznak ugyan, de a munkáltatójuk nem jelentik be őket, hiszen így a banknál ők munkanélkülinek tekinthetőek.

Lakáshitel igénylés a munkanélkülieknek is lehetséges lehet?

Lakáshitel igénylés a munkanélkülieknek is lehetséges lehet?

Lakáshitel igénylés a munkanélkülieknek is lehetséges lehet? Akkor, ha a lakáshitel igénylője munkanélküli, még ha csak papíron is, nem kaphat hitelt a bankoktól. Ez nemcsak a lakáshitelek esetében érvényes, hiszen manapság már minden kölcsön típushoz szükséges munkáltatói igazolás, egyrészt mert ez alapján gondolhatja úgy a bank, hogy tudják majd fizetni a törlesztő részleteket, másrészt a leigazolt jövedelem alapján tudnak majd számolni, hogy mekkora hitelre is jogosult valaki.

Abban az esetben, ha valakit tehát munkanélküli, ennek ellenére még is lakáshitelre lenne szüksége álmai otthonának megvásárlásához, adóstárs bevonására van szükség. Ilyenkor érdemes lehet felkérni egy megbízható barátot vagy épp családtagot, hogy legyen a lakáshitelükben adóstárs, és így még lehet esély arra, hogy egy munkanélkülinek is sikeres lehessen a hitel igénylése.

Munkahely híján, még ha csak átmeneti állapotnak is tekinthető a helyzet, érdemes alaposan megfontolni, hogy biztosan érdemes- e belevágni egy több tíz éves lakáshitelbe. Adóstárs bevonása esetén, egy váratlan anyagi probléma felmerülésekor pedig akár a jó viszony is veszélybe kerülhet, ami nem biztos, hogy ér annyit mint egy lakáshitel.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Lakáshitel igénylés a munkanélkülieknek is lehetséges lehet?"

  1. Gozon Andrea szerint:

    Azert szeretnek hitelt felvenni hogy a most megoroklo hazamat kifizesem es felujitcsam de viszont munka helyem meg nincs mert most vegzek az iskolaban es nagyon szuksegem volna a hitelre hogy a lepusztult hazamat megcsinaltasam szuleim meghaltak noverem nevel kerlek segitcsetek rajtam koszonom

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752