0

Lakáshitel igénylés menet: hogyan is zajlik pontosan a folyamat?

Azok, akik épp eldöntötték, hogy lakáshitelt fognak igényelni ahhoz, hogy a kiválasztott házat vagy épp lakást meg tudják vásárolni, nehéz fába vágják a fejszéjüket. Akkor persze kevesebb a gond, ha önerőből, hitel nélkül is megtudják oldani a vételt, ám ezt manapság kevesen tehetik meg. Érdemes lehet a lakáshitel igénylésén gondolkodóknak előbb utána nézni, mi is pontosan a menete az igénylésnek.

Lakáshitel igénylés menet: hogyan is zajlik pontosan a folyamat?

Lakáshitel igénylés menet: hogyan is zajlik pontosan a folyamat?

A lakáshitel igénylés menete hogyan is zajlik pontosan? A legelső lépésnek annak kell lennie, hogy kiválasztják a legelőnyösebb hitelajánlatot kínáló bankot. Higgyék el, lehetnek eltérések a bankok törlesztőrészleteiben, és a futamidőben is! Ezután jön a lakáshitel igénylésének az összeállítása., vagyis a szükséges dokumentumokat szedik össze. Amennyiben ez meg van a következő lépés a lakáshitel igénylés menetében az értékbecslés.

Amennyiben a lakáshitel igénylés menetében eddig minden rendben ment, akkor következhet a hitel bírálat. Ekkor vizsgálják meg a leendő adósok körülményeit, hogy minden megfelel- e a szerződésben foglaltaknak. Ha még ekkor is mindent rendben talál a bank, akkor jöhet maga a szerződés aláírása, a szerződés kötése. Innentől pedig már csak magára a folyósításra kell várni, és álmaik ingatlana már az önöké is lehet.

A lakáshitel igénylés menete tehát röviden így zajlik, ám sokszor koránt sem ennyire egyszerű. Ez egy hatalmas elkötelezettséget jelent anyagilag egy ember életébe, hiszen hosszú- hosszú évekig kell majd minden hónapban időben és pontosan törlesztenie. Apróbb anyagi nehézségek mindig jöhetnek az életben, fontos viszont, hogy ne csússzanak el a visszafizetéssel, hiszen ez akár hosszútávon az ingatlan elárverezéséhez is vezethet.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752