0

Lakáshitel igénylése egyedülálló szülőnek is lehetséges lehet?

Az élet, ahogy mondják is, a legnagyobb sorsok írója, így soha sem lehetünk abban egész biztosak, hogy mikor mi fog velünk történni. A párkapcsolatok is bizony könnyen megromolhatnak, melynek előbb- utóbb akár végleges szétválás is lehet a vége. Az egyedülálló szülőknek is az jelenti azonban a legnagyobb biztonságot és egyben boldogságot is, ha megfelelő otthont tud biztosítani gyermekeinek. A legtöbbeknek viszont a saját ingatlan megszerzéséhez lakáshitelre van szüksége.

Lakáshitel igénylése egyedülálló szülőnek is lehetséges lehet?

Lakáshitel igénylése egyedülálló szülőnek is lehetséges lehet?

Lakáshitel igénylése egyedülálló szülőnek is lehetséges lehet? Természetesen igen, hiszen a lakáshitelek igénylésénél az egyik legfontosabb feltétel, hogy az igénylőnek legyen megfelelő jövedelme, és tudja is igazolni a meglévő munkaviszonyát. A lakáshitel igénylésével azonban sietni kell az egyedülálló szülőnek, hiszen ha még csak most születik a baba, és már csak valamilyen családtámogatási juttatásban részesül csak, változhat  a helyzet a lakáshitel esetében.

Fontos tudnia annak az egyedülálló szülőnek, aki most akar a közeljövőben lakáshitelt igényelni, hogy a családtámogatási juttatások ( TGYÁS, GYED ) nem minősülnek önálló jövedelemnek, így a bankok a kölcsön igénylésénél nem fogadják el, mint állandó bevételt. Mivel a lakáshitel igénylése nem egy hét alatt folyik le, és már kicsúszna az egyedülálló szülő az időből, akkor az lehet a megoldás, hogy kaphasson lakáshitelt, ha bevon egy adóstársat.

Nincs tehát egy egyedülálló szülő semmilyen szempontból könnyű helyzetben. Egy lakáshitelt pedig egy kis gyermek mellett mindig fizetni, nagyon nagy feladat és teher is lehet egyben. Amennyiben bármilyen kérdése lenne a témával kapcsolatban, érdemes lehet a bankban személyesen érdeklődni a pénzintézet munkatársaitól, hiszen ők a legnaprakészebbek a lakáshitelek ” világában “.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752