1

Lakáshitel igénylése gyesen lévőknek is kivitelezhető lehet?

Sok család él manapság albérletben, hiszen nem mindenkinek van akkor megtakarítása, hogy könnyűszerrel, önerőből meg tudjon csak úgy vásárolni egy saját ingatlant. Az sem ritka manapság, hogy egy munkahely nem jeleneti be, vagy épp nem a tényleges jövedelemmel jelenti be a munkavállalót. Ez egy lakáshitel igénylését bizony megnehezítheti, pláne ha a másik kereső a családban épp gyesen van.

Lakáshitel igénylése gyesen lévőknek is kivitelezhető lehet?

Lakáshitel igénylése gyesen lévőknek is kivitelezhető lehet?

Lakáshitel igénylése gyesen lévőknek is kivitelezhető lehet? Abban az esetben, ha csak a gyesen lévő családtag ” keresetét ” ( jelen esetben a gyest ) tudják igazolni a bank felé egy lakáshitel igénylése során, sajnálatos módon mindenhonnan elutasító választ fognak kapni. A bankok nem csak a lakáshitel esetében, de egyik típusú kölcsönnél sem tudják elfogadni a gyesen lévők igénylését, hiszen a gyes nem tekinthető önálló jövedelemnek.

Nem csak a gyesen lévők nem tudnak lakáshitelt igényleni, de még a tgyáson és gyeden lévőknek sem lehetséges a hitelhez jutás, hiszen ezek a családtámogatások nem tekinthetőek jövedelemnek. Ezek a típusú juttatások csak másodlagos jövedelemnek tekinthetőek, így érdemes lehet egy adóstársat keresni a családban, vagy a szűkebb baráti társaságban.

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy egy lakáshitelt bizony akár több tíz évig is fizetni kellhet, így jó ha átgondolják, hogy vajon gyes után biztos vissza tudnak- e menni a munkahelyükre, vagy épp munkahely híján, találnak- e majd egyáltalán egy fix állást, és biztos tudják- e majd törleszteni a hitelt. A pontos részeltekről és feltételekről a lakáshitel igénylésével kapcsolatban mindig az lehet a legbiztosabb, ha személyesen, a bankban érdeklődnek!

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Lakáshitel igénylése gyesen lévőknek is kivitelezhető lehet?"

  1. bus szabina szerint:

    jónapot. gyesen vagyok három kiskorúgyerekem van házatszeretnék veni 4-5miliós értékben jelenleg albérletben lakunk élettársamal ő kőzmunkabérenvan ha kaphatnák hitelt rendesen fizetnék kérem segitsen köszönöm

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752