0

Lakáshitel igénylése megoldható adóstárssal is?

Lakáshitelek igénylésekor sokszor lehet hallani az adóstárs kifejezést. Nem is véletlen ez, hiszen a bankoknak egyfajta biztosíték lehet egy adóstárs bevonása a hiteligénylés során arra, hogy ha maga az adós nem tudna fizetni, az adóstárson behajthatják a kölcsön adott összeget. Lehet kötelező is az adóstárs, ám lehet azért is bevonni csak, hogy a fizetőképesség előnyösebb legyen.

Lakáshitel igénylése megoldható adóstárssal is?

Lakáshitel igénylése megoldható adóstárssal is?

Lakáshitel igénylése megoldható adóstárssal is? A lakáshitelek esetében, ha házastársak igénylik a hitelt, mindenképp be kell vonni mind a két felet. Ez akár előnyös is lehet, hiszen a bevont adóstárs, jelen esetben a házastárs jövedelme a közös háztartás jövedelmét javítja, így a kettejük fizetőképessége akár jobb is lehet a bank szemében egy hitel esetében.

Abban az esetben, ha valaki lakáshitelt akar igényelni, de fizetőképessége javítása érdekében akar valakit bevonni adóstársnak, akkor a bankok szabhatják meg azt, ki is lehet ez az adóstárs.  Általában a bankok közeli hozzátartozót fogadnak csak el ( szülő, nagyszülő, testvér, esetleg nagynéni, nagybácsi ) , ám ez pénzintézeteknél eltérő lehet.

Egy lakáshitel igénylés borzasztó nagy felelősség, pláne, ha még adóstársa is szükség van az igénylés sikerességéhez. Abban az esetben, ha családtag az illető, és nemfizetés esete fog fenn állni, akár a jó viszony is megromolhat az mellett, hogy az adóstárs kénytelen lesz a saját jövedelmével felelni az adós helyett, ez pedig számos kellemetlenséget is okozhat a személyes kapcsolatok terén.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752