1

Lakáshitel ingatlanfedezet nélkül

Lakáshitel ingatlanfedezet nélkül manapság nagyon nehezen kérvényezhető. A lakáshitelek alapja maga az ingatlan, az ingatlan által nyújtott fedezet. Ezért csak nagyon indokolt esetben, kiemelkedően jó anyagi helyzetben lévő ügyfelek engedhetik meg maguknak, hogy külön eljárással esetleg megkapjanak egy lakáshitelt ingatlanfedezet nélkül. Ehhez ugyanis nagyon magas havi fix leigazolt bevétel szükséges.

Mivel ingatlanfedezet nélküli lakáshitelnek nagyon magas a kockázata, ezért magas kamattal adható csak, mely nagyon-nagyon magas törlesztő részletet fog eredményezni, ráadásul maga a hitelösszeg sem lesz várhatóan nagy, hiszen a bankok háttérosztályán dolgozó hitelbírálatot végző szakemberek a fedezet nélküli hiteleket magas kockázatuk miatt nem engedik tízmilliós nagyságrendűvé  válni.

Legalább egy ingatlanfedezet mindenképpen szükséges

Legalább egy ingatlanfedezet mindenképpen szükséges

Legalább egy ingatlan fedezet mindenképpen szükséges, azonban ha lakáshitelt szándékozunk felvenni, akkor nem kötelező arra az ingatlanra bejegyeztetni a jelzálogjogot amelyet meg kívánunk vásárolni, hanem lehet külsős ingatlan is. Ilyen esetben családtagjaink vagy barátaink, esetleg ismerőseink is felajánlhatják az ingatlanukat fedezetképpen, ha vállalják az ezzel járó kockázatot, valamint, azt, hogy zálogkötelezettként szerepelni fognak az adós hitelügyletében.

 A lakáshitel bírálata folyamán, a bank kiküld egy általa megbízott ingatlanbecslőt, aki felméri az ingatlan értékét, a pénzintézet szakemberei pedig kiszámolják, hogy ennek mekkora hányada (általában 60-80%) adható ki a lakáshitel összegeként. Jól érzékelhető tehát, hogy ingatlanfedezet nélkül lakáshitelt nem tudunk sikerrel igényelni, mindenképpen szükségeltetik legalább egy, vagy több ingatlan bevonása fedezeti biztosításképpen.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Lakáshitel ingatlanfedezet nélkül"

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752