0

Lakáshitel jelzálog nélkül – hogyan lehet?

Lakáshitel jelzálog nélkül csak nagyon kivételes esetben igényelhető, és csak akkor kapjuk meg, ha olyan indokot mutatunk a jelzálog ellen, mely meggyőzi a bankot arról, hogy a mi lakáshitelünk esetében valóban nincs szükség arra, hogy legyen egy biztos ingatlan fedezet a hitel mögött, mint az más normális esetben elvárható lenne.

Jelzálogszerződésbe foglalt ingatlan fedezet nélkül szinte egyetlen lakáshitelt sem folyósít egyetlen bank sem, azonban kivételek előfordulhatnak. De mi kellhet ahhoz, hogy ne kérjen a bank jelzálog fedezetet a lakáshitel felvételekor? Hát elsősorban kirívóan magas jövedelem egy olyan nagy múltú, biztos hátterű cég alkalmazásában, akiktől a lakáshitel igénylő havi szinten rendszeresen nagyon magas fizetést kap, és ezt le is tudja a megfelelő dokumentummal igazolni.

Jelzálog nélküli lakáshitelhez nagyon magas jövedelem szükséges

Jelzálog nélküli lakáshitelhez nagyon magas jövedelem szükséges

Ez a magas jövedelem legalább havi nettó 500 ezer forint vagy afelettinek kell lennie. De ez sem biztos, hogy elég, hiszen a lakáshitel összege és a futamideje sem lehet túl magas, pont azért, hogy vissza is tudja fizetni az igénylő. Ha van mögötte fedezet, ha nincs, attól még az igénylése egy jelzálog nélküli lakáshitelnek ugyan olyan mint egy standard módon felvett lakáshitelnek.

Az igénylőnek be kell a fiókba fáradnia, és minden szükséges dokumentumot le kell adnia az igényléshez, majd nagyjából a pozitív hitelbírálat után 3-6 héttel az igénylés leadása után folyósítja a bank a hitel összegét, melyet csak lakáscélra költhetünk el, azaz házat vagy lakást vehetünk belőle, vagy újíthatunk fel.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752