0

Lakáshitel korszerűsítésre és bővítésre

Lakáshitel korszerűsítésre és bővítésre is felvehető, nem csak lakás vásárlására. Azonban attól függetlenül, hogy lakást veszünk vagy újítunk fel, a lakáshitel felvétel kondíciói szinte teljesen azonosak. Annyiban lehet eltérés, hogy felújításra, bővítésre nem feltétlenül kell olyan magas hitelösszeget felvennünk mintha lakás vásárlásába fognánk.

Lakáshitel felvételénél jelzáloghitelt kaphatunk, akkor is, ha csak felújítunk. Nyilván magától adódik, hogy azt a lakást adjuk jelzálognak a jelzálogszerződésbe, melyet fel fogunk újítani vagy bővíteni, de nem kötelező, bevonhatunk másik ingatlant is zálogbiztosítéknak. Ha lakáshitel igénylégbe fogunk, mindenképpen fel kell ingatlan becslővel méretni a leendő ingatlan biztosíték értékét.

Felújításra is felvehetünk lakáshitelt

Felújításra is felvehetünk lakáshitelt

A lakáshitel összegéből bármilyen olyan felújításra vagy bővítésre költhetünk, mely növeli az ingatlan forgalmi értékét. Fontos, hogy ha bővítésről van szó, akkor legalább egy félszobával nőjön az ingatlan mérete, mely lakóhelynek, lakó szobának minősül, tehát tárolóval nem bővíthetjük a lakást vagy házat. Korszerűsítéskor pedig, festés, nyílászáró csere, redőnycsere, tető csere vagy felújítás, fürdőszoba felújítás, konyhakorszerűsítés, újra közművesítés, stb. jöhet szóba.

Jelzáloghitel lévén a lakáshitel szerződésben nem csak adóstárs, vagy adóstársak, hanem zálogkötelezettek is szerepelnek, így a lakáshitel szerződés aláírásakor a zálogkötelezetteknek is meg kell jelennie. Nagyon fontos, hogy a korszerűsítés vagy bővítés eredménye is le lesz ellenőrizve, tehát, a lakáshitel összegét csak arra költhetjük, amit előzetesen vállaltunk, és mely feljebb fel lett sorolva. 2013-ban a lakáshitelek kamata körülbelül 10-15% és egy kb. 10%-os THM-re kell számítani.

  
Iktatva: Felújítás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752