0

Lakáshitel külföldi munkahellyel is igényelhető Magyarországon?

Egyre gyakoribb jelenség az manapság hazánkban, hogy az emberek a jobb élet reményében külföldön vállalnak munkát. Vannak, akik egy másik kontinensig meg sem állnak, de olyanok is akadnak, akik csak a határon túl mennek kicsivel. A külföldi munkahely sokak anyagi helyzetén segíthet, és néhány hónap vagy év gyűjtögetés után, már akár egy lakás vásárlásába is bele lehet vágni. Van, akinek ez már akár banki segítség nélkül is mehet, de sokaknak még így is lakáshitel igénylésre van szüksége.

Lakáshitel igénylése külföldi munkahellyel is igényelhető Magyarországon?

Lakáshitel igénylése külföldi munkahellyel is igényelhető Magyarországon?

Lakáshitel külföldi munkahellyel is igényelhető Magyarországon? Abban az esetben, ha valaki külföldön bejelentett munkahellyel rendelkezik, jogosan merülhet fel benne a kérdés, hogy vajon ezt a magyar bankok elfogadják- e egy hitelhez, vagy sem. Nem kell azonban aggódni, hiszen külföldi munkahely esetén is van lehetőség arra, hogy hazai bankoktól igényeljék meg a lakáshitelt ahhoz, hogy itthon vásároljanak maguknak ingatlant.

A hazai bankok nem tesznek különbséget lakáshitel igénylésekor abban, hogy valakinek külföldi munkahelye vagy épp hazai munkahelye van- e. Ugyanazoknak a feltételeknek kell megfelelni külföldi jövedelem esetén is, hiszen be kell mutatni a külföldi munkahely jövedelemigazolását, és a határozatlan idejű munkaszerződését is. Az, hogy mennyi idősnek kell lenni a leigazolt munkaviszonynak, bankonként eltérő lehet, erről a pénzintézetben érdemes érdeklődni.

A bankoknál fontos lehet még az is egy külföldi munkahellyel rendelkező személy esetén, hogy az adott idegennyelven leírt munkaszerződést le kell fordíttatni magyarra. Néhány bank pedig akár még a tartózkodási engedélyt is bekérheti a hitel igénylőjétől. Amennyiben bármilyen kérdés még felmerülne Önökben a témával kapcsolatban, az lehet a legjobb döntés, ha személyesen érdeklődnek a bank munkatársainál, hiszen ők tudják majd adni a legpontosabb információkat a lakáshitellel kapcsolatban.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752