0

Lakáshitel lakáscsere – lehetséges

Lakáshitel felvétele lakáscsere céljából is lehetséges, hiszen a lakáshitel összegének elköltése lakáscélra mehet csak, és egy esetleges új lakás vásárlása, és a másik eladása is annak számít. Ha meguntuk az előző lakásunkat, vagy kisebbre, vagy nagyobbra szeretnénk azt cserélni, akkor érdemes a saját lakásunk árával, valamint a kinézett ingatlan értékével pontosan tisztában lenni, hogy tudjuk, hogy pontosan mekkora lakáshitelt kell felvennünk, mekkora lesz a különbözet.

A lakáscserénél a lakáshitel igénylése annyiban tér el egy átlagos lakáshitel felvételétől, hogy itt mind a két ingatlan felértékelésre kerül, hogy pontosan meg tudja a bank állapítani, hogy mekkora összegre lesz szükség az új lakás megvásárlására. Ez általában nem szokott egy eget rengető összeg lenni ezért a folyósítás is gyorsabban és könnyebben szokott menni, annyi kivétellel, hogy a földhivatal tudja az időt elhúzni a jelzálog egyik ingatlanról a másikra való áthelyezésével.

Lakáshitel lakáscserére is

Lakáshitel lakáscserére is

Ha ez is megtörtént, akkor  a banknak nagyjából 1-2 hétre van szüksége, hogy folyósítsa a lakáshitelt, általában arra az egy számlára amelyet náluk nyitottunk erre a célra. Kivételes esetben lehet arról, hogy hogy már meglévő vagy másik banknál lévő bankszámlára kérjük utalni a lakáshitel összegét, bár ezt csak igen kivételes, indokolt helyzetben szokták megengedni.

Ha a bank átutalta az igényelt lakáshitel összegét, akkor már csak ki kell fizetnünk az új lakást, de nyilván úgy, hogy a régi lakás eladásából kapott összeggel is már rendelkezünk, mert a két pénzből lesz az új ingatlan megvásárolva. A lakáshitel fizetése annuitásos, azaz minden hónapban egy a bank által meghatározott határidőig kell a részletet befizetni.

 

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752